A-vitamin efter insemination?

Jeg tager multivitaminet Multithera, som indeholder 7500 I.U som “naturlige carotener (alpha, beta,beta-cryptoxanthin, zeaxanthin and lutein) fra D. Salina og 33 pct (2500 I.U.) fra vitamin A palmitate).

Jeg er blevet insemineret for en uge siden og krydser fingre!

Er det ok at vedblive at tage dette produkt, som jeg er meget glad for, da der ikke er K-vitamin med (har Faktor V Leiden, der størkner blodet ekstra). Men hvad med risikoen i meget A-vitamin og graviditet?

Den spændte

 


 

Hvor er det spændende. Jeg krydser også fingre for dig. Det er rigtigt, at man skal være opmærksom på mængden af A-vitamin, når man er gravid. For meget A-vitamin giver øget risiko for misdannelser hos fostret.

Anbefalinger for gravides indtag af A-vitamin er 1000 mcg. dagligt (3300 IU).

Carotener, som findes i grøntsager og frugter, bliver kun omdannet til A-vitamin i kroppen, hvis den har brug for det. Derfor kan man ikke få A-vitamin-forgiftning af carotener. Det vil sige, at det er de 2500 IU palmitat, som er mest interessante for dig. Der er lidt råderum op til de 3300 IU til lidt A-vitamin i kosten.

”Ægte” A-vitamin findes i fiskelever, leveren hos mange dyr, æggeblomme og fedtholdige mælkeprodukter. Hvis du spiser store mængder af disse fødevarer dagligt, skal du selvfølgelig være opmærksom.

Faktisk ligger den øverste grænse for det samlede indtag af A-vitamin fra tilskud og mad på 3000 mcg dagligt (9900 IU) for gravide (den grænse er man endda lidt usikker på, men har valgt at følge den af forsigtighedsgrunde).

Hvis du spiser mange fødevarer, der indeholder meget A-vitamin, kan du selvfølgelig overveje at skifte dit tilskud ud med et godt vitamin-tilskud med mindre A-vitamin f.eks. Spektro. Spektro har faktisk også en variant uden K-vitamin (af hensyn til Faktor V Leiden).

Vil også lige tippe dig om, at mange er rigtig glade for det homøopatiske Frucus Femina i forbindelse med insemination. Det kaldes også for ”babyklister”!

Alle de bedste ønsker til dig.

De bedste æblehilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*