Af med blærebetændelse uden medicin?

Kan man behandle blærebetændelse uden medicin?

Medicinhaderen

 

 


Blærebetændelse vil normalt gå over af sig selv, hvis man drikker rigeligt og bruger naturlige midler som f.eks. tranebærsaft, der kan bruges både forebyggende ved tendens til hyppige blærebetændelser og som behandling (i en større dosis) ved aktiv blærebetændelse. Tranebær indeholder stoffer, der forhindrer bakterierne i at sætte sig fast på slimhinderne i blæren. Blåbær og aronia virker på samme måde. Grøn te kan ifølge forskere fra University of Pittsburgh School of Medicine være værdifuld i både forebyggelse og behandling af blærebetændelse.

Melbærrisblad – Uvae ursi folium – har ved en undersøgelse vist sig at kunne bedre symptomerne (irritation af urinvejene, smertefuld vandladning) hos 70 pct. af de ramte. Midlet har også vist sig at have en forebyggende virkning. Pulveriseret bukkehornsfrø, der har stået i blød i koldt vand et stykke tid, er også et godt middel mod blærebetændelse.

Det er vigtigt med en god hygiejne, da bakterierne ved blærebetændelse oftest stammer fra endetarmen, og det er vigtigt med en sund sammensætning af tarmbakterierne ved hjælp af en sund kost og tilskud af probiotika, typisk gode mælkesyrebakterier. Spørg i en helsekostforretning.

Fødemiddelallergi kan hos nogle være årsagen til tilbagevendende blærebetændelse, og hos nogle mennesker kan det under blærebetændelsen være klogt at undgå ting, der kan irritere slimhinden i urinvejene, f.eks. alkohol, meget krydret mad, almindelig te, kaffe, sodavand og sure føde- og drikkevarer.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*