Antibiotika under graviditet skyld i børneeksem?

Jeg har en sønn på 4,5 mnd, som har begynt å få utslett/ eksem. Det begynte med små tørre flekker som har spredt seg ganske mye etter bruken av ulike kremer anbefalt av sykepleier/ lege.

Han har kraftig rødlig utslett på det ene kinnet, leggene på forsiden og baksiden. Nå har det begynt å bli små røde tørre flekker på magen langs sidene og ved skuldre samt ved albuene.

Hvordan kan jeg forhindre at dette sprer seg!? Hva kan jeg gjøre for, at eksemen skal bli bra?

Jeg tok antibiotika-kur rett før hans fødsel, samt har han fått litt erstatningsmelk, men nå fullammer jeg han.

Kan jeg gi han noe, smøre han med noe, skal jeg spise/drikke noe slik, at han får det gjennom ammingen?

Jeg setter virkelig pris på din hjelp

Hilsen en stresset mamma

 


 

Det kunne lyde, som om din søn er ved at få børneeksem. Jeg kan godt forstå, at du føler dig stresset. Heldigvis er der flere gode ting, du kan gøre.

Først og fremmest handler det om at gøre noget indefra. Det er især fordøjelsen, som er i fokus, for her sidder det meste af immunforsvaret, som jo styrer allergi og eksem.

Du har helt ret i, at antibiotika har en betydning. Det forstyrrer nemlig den bakteriebalance som skal være nede i tarmene.

For at rette op på det, vil jeg varmt anbefale dig at tage et tilskud af mælkesyrebakterier – også kaldet probiotika. Det kan du bl.a. købe i en helsekostbutik.

Mælkesyrebakterierne går via ammemælken til din søn, men jeg synes alligevel også, at du skal give ham nogle direkte. Det kan du gøre som dråber – f.eks. Lacto Care Baby dråber, der også indeholder D-vitamin. De fås på apoteket.

Ud over mælkesyrebakterier er det utroligt vigtigt, at du spiser rigtigt mange sunde fedtstoffer. Spis gerne masser af avocado, nødder, kerner, kokosolie og andre koldpressede olier. Og ikke mindst en god kvalitets fiskeolie.

Og spis i det hele taget sundt og varieret og undgå mest mulig sukker.

Du kan også hjælpe huden udefra. Det danske produkt: KRAES Babybad er et helt rent og super lækkert produkt til at putte i badevandet. Det får utroligt gode anmeldelser bl.a. til eksem. Der er to varianter. Begge er med havre – den ene med kokos, den anden med atlanterhavssalt. Til eksem er det den med salt, som du skal vælge.  Det er pulver, som nemt opløses i badevandet og helt uden tilsætningsstoffer.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*