Astma og allergi på grund af kejsersnit?

Jeg skriver til dig, da jeg næsten lige har læst en artikel omkring, at børn, der er født med kejsersnit, har større chance for at udvikle astma. Det giver pludselig lidt mere mening for mig.

Vores nu 16 måneder gamle dreng er taget med akut kejsersnit, da han var stjernekigger. Han har altid sovet dårligt, haft ondt i maven og været meget urolig.

Han er ammet, til han var 13,5 måneder og har aldrig fået erstatning. Jeg tænkte derfor, at så vil han blive skånet for diverse allergier m.m.

Men på trods af det, har han haft børneeksem, klør sig meget omme i nakken i hans storkebid m.m.

Da han var ca. 14 mdr, blev vi indlagt pga. asmatisk bronkitis-anfald. Vi fik medicin, men 14 dage efter kom det igen. Vi får nu mere medicin og noget forebyggende.

Vi fik at vide, at han højst sandsynligt vil vokse fra det, inden han bliver 5. Vi er ikke glade for at give medicin og ville ønske, at vi kunne gøre noget anderledes for ham, som måske vil kunne hjælpe ham.

Vi skal snart til akupunktør, som har speciale i små børn. Så jeg vil høre, om du har nogle gode råd, som vil kunne hjælpe?

Han får mælkesyrebakterier, fiskeolie, vitaminpiller, drikker ikke komælk, men rismælk/mandelmælk mm. Han er en glad og charmerende dreng, lidt bagud motorisk, men sådan er børn jo forskellige.

På forhånd tak 🙂

Mvh Lea

 


Tak for dit spørgsmål. Det er helt rigtigt, at der er kommet stor fokus på, hvad fødselsmetoden betyder for udvikling af den vigtige bakterieflora i tarmsystemet. Og hvilken betydning det har for kroppen – herunder udvikling af sygdom, allergi mm.

Det er meget flot, at du har ammet så længe! Alligevel har I en dreng, hvis krop ikke er helt i balance. Urolig søvn, eksem og astmatisk bronkitis. Alt sammen problematikker, som kan have rod i fordøjelsen. Og det giver, som du skriver, god mening, fordi et kejsersnit betyder, at fordøjelsen ikke helt får den optimale start i forhold til gavnlige bakterier.

I gør allerede en masse gode ting for ham!

Så lad os se på, hvilke knapper I kan skrue lidt mere på.

Hos nogle børn, er der visse fødevarer, som giver problemer. Som simpelthen forstyrrer fordøjelsen og dermed bakteriefloraen. Du skriver, at din søn ikke drikker komælk. Hvis ikke I har prøvet det, vil jeg anbefale jer at tage 8 uger helt uden alle mejeriprodukter. Altså også smør, fløde, yoghurt, ost osv.

Og også madvarer med mælkepulver i. Det kan f.eks. være leverpostej og lignende.

Det kan være nødvendigt for at få tarmen til at komme sig helt.

Hvis disse ting ikke er nok, så kan det være nødvendigt at se på, om der er andre fødevarer, som driller. Det kan f.eks. være hvedemel, al gluten, æg eller noget helt andet.

Man kan prøve sig frem via udelukkelsesmetoden. Eller man kan få et hjælpende fingerpeg f.eks. med en IgG blodprøve-priktest via et privat laboratorie. Det kan f.eks. bestilles via www.hankomedico.dk.

Jeres søn får nogle rigtigt fine tilskud. Jeg vil anbefale jer at vælge et ”bredt” mælkesyrebakterie-produkt. Altså et, der indeholder flere forskellige bakteriestammer. Det kan f.eks. være Udo’s Probiotics Super Infant Blend. Det er pulver, som I kan drysse på mad, der ikke er for varmt.

I stedet for Biostrath kan I evt. prøve at booste ham med Bidro Børn, som er bidronningeføde til  børn. Det er små kapsler, hvor indholdet kan presses ud.

Når han ikke spiser mælkeprodukter, så husk at være opmærksom på, om han får kalk/magnesium nok. Der skal spises ret meget grønt, mandler, sesamfrø for at være dækket ind. I kan evt. give en tyggetablet med kalk/magnesium.

I forhold til hans motorik kan jeg varmt anbefale jer at bruge en sansemotorik-terapeut med speciale i børn. De er super dygtige.

Se evt. mere her: http://www.sansemotorik.net/

Rigtig god bedring med din søn.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Birgit Nielsen siger:

    Ud over alle de gode råd, som du har fået ovenfor, vil jeg anbefale dig at kontakte en kinesiolog, som kan teste din søn og afbalancere ham. Der kan være stress i hans system pga. af det akutte kejsersnit, og du skal have kigget på hans rygradsreflekser, og det kan du også få hjælp til hos nogle kinesiologer.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *