Bekymret over gentagne forkølelser hos fem måneders

Jeg skriver fordi jeg har et spørgsmål angående min søn. Han er 5,5 måned gammel og blev født ved et akut kejsersnit. Han blev ammet i 13 dage, men pga manglende mælk gik vi stille og roligt over til flaske.

Han er en glad og opmærksom dreng på knap 10, 5 kg og 72 cm lang. Han har siden fødslen sovet sparsomt om dagen – max 4 x 40 minutter om dagen. Om aftenen bliver han typisk puttet kl. 19.30 og vågner og drikker mælk henholdvis kl 00.30 og igen 04.30 og står op kl 06.30.

Jeg er bekymret, fordi han allerede har været forkølet 3 gange. De sidste 2 gange indenfor én måned.

Vi sørger for at pakke ham ind og er meget opmærksomme på, at han ikke er kold og fryser.

Pga kejsersnittet har vores dreng, siden han var 2 uger gammel, fået Lactocare D-vitaminer med mælkesyrebakterier i.

Min mor er dagplejemor og har derfor ofte børn med risiko for smitte. Vi kommer ofte og besøger hende, men hun har været på kursus ved dig, og er opmærksom på udluftning, få sprittet hænder, overflader osv.

Jeg vil høre, om du har nogle gode råd til at styrke hans immunforsvar?

VA

 


 

Tillykke med din dreng. Det søvnmønster, du beskriver, er ret almindeligt for børn i den alder. Dejligt, at han sover nogle gode timer ad gangen om natten.

Det er en rigtig god idé, at du giver din søn mælkesyrebakterier. Når man er født ved kejsersnit, har man ikke fået helt de samme bakterier fra starten, og det kan bl.a. påvirke immunforsvaret.

Ca. 70 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsen. Så det giver god mening at holde fokus her. Du skriver ikke, hvilken type modermælkserstatning din søn får, men jeg vil anbefale dig at overveje, om han mon skal have en anden type.

Du kan blive klogere på forskellige typer af modermælkserstatninger her:  http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/modermaelkserstatninger-de-bedste-til-dit-barn-2/

Så fortsæt endelig med mælkesyrebakterierne. Jeg vil anbefale dig at give 8 dråber dagligt, så han både får lidt mere D-vitamin og mælkesyrebakterier.

Men skift evt. modermælkserstatning f.eks. til Allomin Syrnet Sensipro. Eller endnu bedre: Bestil en modermælkserstatning lavet på gedemælk hjem fra England.

Derudover vil jeg anbefale dig at bruge uld-undertøj til din søn. Uld er så godt til både at holde på varmen, men også til at lede for meget varme væk. Et lammeskind i barnevognen kan også være en rigtig god ide til de kolde måneder, som vi nærmer os nu.

At sove ude er også med til at styrke immunforsvaret.

For at give et ekstra boost, kan du give det homøopatiske middel Ferrum phos. D12 (3 dråber i lidt vand 2 x dagligt) i en måneds tid. Kan købes i helsekosten.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*