Blærebetændelse af allergi?

 

Jeg er nu i gang med den 3. blærebetændelse på en måned. En læge har tidligere talt om allergi/intolerance. Jeg har tidligere brugt A-vitamin mod vintertræthed. Sjovt nok har jeg haft stor trang til mandler i den seneste tid.

Så jeg tænkte, at jeg kunne spørge dig om andre gode råd mod blæresbetændelse?

Kvinde 65 år

 


 

Blærebetændelser opstår klassisk jo pga. bakterier opstigende fra urinrøret – og når man får behandling med antibiotika, kan der komme en tendens med tilbagevendende betændelser i en periode.

Du kan gøre meget for at styrke dig selv. A-vitamin er vigtige for slimhinder, det samme er C-vitamin, som desuden på vejen ud via urinvejene, kan virke dæmpende på bakteriers vækst, og ”sure safter” lige så. Tranebær og d-Mannose forhindrer bakterierne i at klæbe fast.

Østrogentilskud lokalt kan nedsætte tendensen til blærebetændelser. Probiotikatilskud har også en gavnlig virkning hos nogle – og så det helt basale; drik nok – mindst 2 l. væske dagligt, så der kommer et solidt flow igennem systemet.

Jeg har enkelte gange oplevet patienter, der reagerer med blærebetændelser ved allergier/intolerancer ved bestemte fødevarer – så hvis de bliver ved, så skærp din observation for, om det kunne være tilfældet hos dig.

Mange gode hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge og heilpraktiker

1 kommentar

  • bente-ingrid bruun siger:

    Jeg vil anbefale det homøopatiske middel Cantharon fra Allergica. Det har klaret mange optakter til blærebetændelse og blæregener, der før blev behandlet med sulfapræparater..

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *