Børneeksem på grund af komælk?

Jeg skriver til dig, da min datter på godt 11 mdr. lider af børneeksem, som vi kun kan holde nede med regelmæssig smøring af Locoid – hvilket jeg på ingen måde bryder mig om – det må kunne gøres anderledes.

Har søgt og læst lidt omkring det – men har brug for en ekspert til at råde og vejlede. Ydermere har jeg læst at ko-mælk kan være en stor synder til eksemen – er det korrekt?

I forlængelse af ovennævnte har jeg følgende spørgsmål til dig, som jeg håber, du kan være behjælpelig med 🙂

– Hvad skal jeg give min datter for at “smøre” indvortes fra? Og skal jeg stadig smøre hende med creme? Jeg har købt Omega 3 og Bio Gaia, som hun pt. får morgen og aften sammen med D-dråber (lactocare) om morgenen.

– Hvis mælk er en synder, hvad gør man så med den flaske modermælkserstatning, hun får til nat? Kan den erstattes af noget andet? Jeg ammer ikke.

– Kan hun få noget andet end ko-mælk, så hun får de gode ting fra mælken – fx. her når hun fylder 1 år og gerne må få mælk?

– Hvis det gælder mælk, så gælder det vel også smør, ost, A38 mm, som hun ikke må få – eller..?

Jeg glæder mig rigtig meget til at høre fra dig, da jeg rigtig gerne vil af med den hormoncreme, hvis jeg på en naturlig måde kan holde eksemen nede 🙂 Jeg står med åbne arme for at få gode råd.

Mange knus fra

Camilla

 


 

Eksem er et tegn på at immunforsvaret overreagerer. Locoid-creme sørger for at holde symptomerne nede, men det hjælper desværre ikke på årsagen. Så ubalancen er stadig i kroppen – vi kan bare ikke se det på huden længere. Lidt ligesom, hvis man skruer advarselslampen løs i bilen.

Men det kan bestemt være en lindrende hjælp. Jeg vil bare anbefale, at man samtidig arbejder med årsagen.

70 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsen, så derfor giver det rigtig god mening at se på, om der kan være nogle ubalancer her. Så ja, det er rigtigt, at mejeriprodukter ind imellem kan være en årsag – hvis barnets fordøjelse har lidt svært ved at håndtere komælk. Og ja – hvis man vil have den fulde effekt, skal man prøve at udelukke alle mejeriprodukter i en periode. Gerne 8 uger minimum ved eksem.

I stedet for modermælkserstatning i flasken kan I f.eks. give kamillete (usødet). Når man er 11 mdr., er det ok at få sin næring fra mad frem for fra flasken.

Komælk er ikke livsnødvendigt, men man skal selvfølgelig sørge for, at barnet er dækket ind med næringsstoffer.

I kan bruge havremælk og mandelmælk, hvis I mangler noget ”hvidt og flydende”, men det dækker ikke som sådan næringen i stedet for komælk. Den skal hun have fra maden: sunde grøntsager, sunde fedtstoffer, frugt, fuldkorn og sunde proteiner. Det er en god ide også at give en god kvalitetsvitaminpille, og så kan I også vælge at give et kalk/magnesium tilskud f.eks. Calcium Kids fra Solaray. Husk altid at give magnesium sammen med kalk. Alternativt skal I være rigtigt gode til at servere mandler, grønkål, spinat, brændenælde og andre kalkholdige fødevarer.

Sørg også for at hun får 20-25 mcg D-vitamin i alt dagligt.

Det er en rigtig god ide at ”smøre indefra” som du også spørger til. Gode sunde fedtstoffer i form af koldpressede økologiske olier – kokosolie, hampefrøolie, hørfrøolie er super gode. Husk at de to sidste ikke tåler varme.

Og så er omega 3 fedtstoffer super vigtige. Så en god kvalitets fiskeolie er bestemt at anbefale.

Bio Gaia er mælkesyrebakterier, og det er også en rigtig god ide at give. Mælkesyrebakterier booster bakteriefloraen i tarmene og dermed afbalancerer de immunforsvaret. I kan dog overveje at skifte til Udo’s Probiotics Super Infant Blend, som indeholder flere forskellige stammer af bakterier end Bio Gaia (som kun indeholder en stamme). Det er pulver, der kan drysses på maden. Men husk, at den ikke må være for varm – så ødelægges bakterierne.

Rigtig god bedring med eksemen.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*