Boller i karry i én gryde

Af: Mette Mølbak

Foto: Chris Tønnesen

Mette Mølbak: Den nemmeste genvej til boller i karry. Her er det samlet i én gryde. Uortodokst – men det fungerer.

 

Du skal bruge:

Kødboller

  •  400 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 2 tsk salt
  • 1⁄2 tsk stødt peber

Sauce og ris

  • 1 løg
  • 2 syrlige æbler
  • olivenolie
  • 2 spsk karry
  • 1 1⁄4 l vand
  • 2 tsk salt
  • 1 dl fløde
  • 3 dl ris
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 æble
  • limesaft
  • bredbladet persille
  • evt. hakkede hasselnødder

 

Sådan gør du:

Pil og hak løget helt fint. Har du en minihakker, blender du løg og mælk sammen. Rør det sammen med det hakkede kød, æg, mel, salt og peber til en fars. Stil skålen til side.

Pil løget og hak det groft. Skær æblerne i tern i og kassér kernehuset. Find en rummelig gryde og kom olivenolie i. Svits løg og æble på mellemvarme, så det bliver blødt uden at branke. Tilsæt karry og rør rundt. Tilsæt vand og salt og lad det koge op. Tilsæt fløde.

Form farsen til boller på størrelse med golfkugler og kom dem i den let kogende sauce – lad det koge et par minutter.

Tilsæt ris, læg låg på og rør rundt indimellem. Er gryden ved at koge tør, så tilsæt mere vand. Lad det simre i ca. 10-15 minutter, til risene er færdige. Smag til med salt, peber og evt. ekstra fløde.

Server en topping af æble i tern, der er vendt i lidt limesaft, sammen med hakket bredbladet persille og evt. hasselnødder.

Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*