Bumselignende knopper – kan jeg gøre noget?

Jeg lider af bumselignende knopper i panden, på brystet og på ryggen. De er hårdere end bumser og vil ikke trykkes. De gik væk, da jeg var på p-piller, men er efterfølgende kommet tilbage. Er der noget man kan gøre?

Ud over dette lider jeg meget af rødmen, mest i mine kinder (og ikke på den søde måde), men på en meget voldsom måde, som altid får folk til at kommentere det. Det er ikke kun på kinderne, men også på bryst, arme og nogle gange på mine knæ?

Det kan blive udløst af varme, alkohol, nervøsitet, træthed og stort set alle menneskelige følelser, jeg kan rumme, kender du til noget af det?

Håber du kan hjælpe mig.

Kvinde på 22

 


Dine omtalte bumselignende knopper i panden kan komme af noget, du spiser. Du kan prøve at udelukke mælk, der ofte er banditten, når det handler om hudproblemer. Gluten kan være det næste, du udelukker. Eller du kan forsøge med at udelukke begge i en periode og se om det bliver bedre.

Ang. din blussen kunne det også godt tyde på en overreaktion fra immunsystemet. Det tyder også på en intolerance af en art.

Men din rødmen kunne også komme fra, at der er stor varme i dit psykiske hjerte. Dette betyder ikke, at du er hjertesyg, men i kinesisk medicin taler man om, at hjertet kan blive for varmt, hvis f.eks. nyrerne ikke formår at køle det lidt ned. Er din tungespids rød, er det endnu et tegn på dette.

En dygtig akupunktør vil kunne hjælpe dig her, og så skal du selvfølgelig undgå de meget varmende fødevarer: kaffe, oksekød, lammekød, alkohol af enhver art, cigaretter og stærke krydderier: karry, chili, ingefær, kanel, peber osv.

Med venlig hilsen

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*