Bumser ovenpå graviditet?

Jeg har i længere tid, efter jeg blev mor, haft hudproblemer, som viser sig via bumser i nakke, hårgrænse og kæbe. Jeg har derudover en masser røde små pletter på armene. De klør ikke, men ser grimme ud.

Jeg lider i perioder meget af sviende plamager på tungen (tror det er geografisk tunge).

Jeg har skåret kraftigt ned på mælk (tager dagligt en kalktablet med D3-vitamin i stedet), tager Bio-Selen + zink fra Pharma Nord og vil nu prøve rasul-ler, i stedet for shampoo.

Jeg laver smoothie med hørfrøolie hver morgen. Jeg har været ret stresset det sidste halve år, hvilket nok ikke er det bedste for huden.

Er der andet jeg bør indtænke i håb om forbedring?

Mor med bumser

 


Mange tak for dit spørgsmål.

Der kan være flere ting i spil og derfor smart af dig at være opmærksom på, hvad i din kost, der kan spille ind, ud over at hormonerne kan være ved at finde deres leje efter fødsel. Har du været ved læge med hhv. tungen og udslettet på armene?

Jeg synes, det lyder som en god idé at prøve med rasul som hårshampoo. En kunde fortalte mig, at hun havde stor glæde af at blande rasul med æblecidereddike og vand efter opskriften 1 cm vand, 1 cm. æblecidereddike og 3 spsk rasul der var puleriseret. Så får man også glæde af æblecider-eddikens gavnlige effekt for håret.

I hårkanten, men faktisk også i hovedbunden kan du prøve med Nova TTO’s tea tree oil 4,99 %, som også har E-vitamin, vindruekerneolie og aloe vera i. Smør gerne morgen og aften i en periode og derefter evt. en gang om ugen, eller hvis det blusser op.

Fortsæt gerne med Bio-selen + zink, og du kunne supplere med en multivitamin ved siden af og gerne skrue op for olie i en periode. Rigtig godt med hørfrøolie i smoothien om morgenen, men suppler gerne med kæmpenatlys olie om aftenen, f.eks. Oil of Life – eller hvis i kapsler – fra Healthcrafts.

Mht. tungen kan der også her være flere ting i spil. Derfor en god idé at få lægen til at se på det, og det er en god idé at være opmærksom på, om der er fødeemner, der forværrer. Observer også gerne om det bliver bedre efter, at du starter på multivitamin. For nogle kan det dreje sig om B12-vitaminmangel. Men få evt. lige lægen til at kigge nærmere. Hvis det er svamp kan Spilanthes fra Vogel være god at skylle munden i og samtidig tage probiotika til at balancere tarmfloraen på samme tid. Andre har glæde af B12-suttetabletter, der optages over slimhinden.

Udslettet på armene kan du også observere, efter du øger indtag af vitaminer og olier.

Undgå gerne at peele. Prøv evt. med den hvide Konjac Svamp til kroppen (den originale). Mange oplever store forbedringer på en irriteret hud, når de bruger den én gang om dagen.

Håber du vil opleve en forbedring og ellers vend gerne tilbage evt. med lægens bud på det også.

De bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*