Annonce

Din honning bliver giftig af pesticider

Af: Freja Fredsted Dumont

11 oktober 2017

Forskere slår nu fast, at der findes et udbredt og giftigt stof, i den honning vi spiser. En test af 200 honningprøver fra hele verden viste blandt andet indhold af giftstoffet neonikotinoid.

Biernes massedød er et problem, som har fyldt på den globale dagsorden de seneste par år. Men nu viser det sig, at det ikke kun er bierne, der lider under problemerne – det gør deres honning også.

Honning inficeret af pesticider

En række forskere fra Botanisk Have i Neuchatel, Schweiz, har foretaget en analyse af 200 honningprøver fra rundt omkring i verden.

Det er insektmidlet, neonikotinoid, som menes at være skyld i biernes massedød, og nu viser den dødelige gift sig altså også i biernes honning. Theguardian.com kan oplyse, at det står værst til i Nordamerika, hvor hele 86 pct. af honingprøverne var forurenede. I Asien var det 80 pct., og i Europa var der 79 pct. af honningen, der indeholdt giften – på trods af at stoffet tidligere har været forbudt i Europa.

Giften bruges også i Danmark

Men neonikotinoider anvendes også i Danmark i forbindelse med dyrkning af vinterraps. Rapsfrøene bearbejdes med neonikotinoider inden såningen, og de fremspirende planter er dermed beskyttede mod efterfølgende insektangreb. Men senere, når rapsen blomstrer, så henter honningbier og vilde bier store mængder af nektar og pollen i rapsblomsterne, og dermed får de neonikotinoider med i føden til sig selv og til deres yngel.

Christopher Connolly, professor i neurobiologi og bioforsker fra University of Dundee, mener, at resultatet af undersøgelsen er alarmerende. Ifølge ham skal der sættes tunge restriktioner på brugen af de her kemikalier nu.

Annonce

Annonce

7 kommentarer

Vi vil have pesticid fri mad, hvordan kan de ansvarlige politikkere være så himmel råbende uansvarlige!

Åh nej, jeg elsker honning!

Det er noget værre svineri, og da Sundhedsstyrelsen og Naturstyrelsen ikke vil forbyde brug af pesticider, ja hvad skal det ende med . Det er meget alvorligt for jordens fremtid.

200 prøver er ikke meget på verdens plan. og hvor i Europa er prøverne fra. den slags mangene oplysninger kan få mig til at sætte spørgsmål ved

Meget uhyggelig oplysning 😝😶🤑

Stop med at forgifte vores naturlige råstoffer

Naturligvis. Det allermeste ,at vores natur bliver skadet /syg af,-bliver vi da også skadet/syge af. Vi er en del af naturen. Selvom ‘vi’ RIGTIGT TIT glemmer det eller simpelthen føler ‘os’ hævet over naturen. Og derfor er der RIGTIGT mange der skam-/misbruger den🤤😭😠

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*