En naturlig, men effektiv deodorant?

Jeg vil høre, om du kan anbefale en naturlig deodorant, der virker. Jeg har i en del år brugt Neutral Deo med god effekt, men prøvede så at skifte til krystaldeodorant – fordi jeg gerne vil undgå de skadelige stoffer i den traditionelle deodorant.

Jeg har prøvet to forskellige krystaldeodoranter, men de virkede overhovedet ikke, dvs. jeg lugtede straks virkelig grimt af sved.

Jeg gik derfor tilbage til Neutral, der virker. Jeg vil høre, om du kan anbefale et naturligt alternativ, så jeg undgår de skadelige stoffer?

Mvh Helle

 


 

Det er lidt interessant det med deodoranter. Hvis vi starter med, at sved er affaldsstoffer kroppen gerne vil af med – primært syre – så er kroppen så smart at skille sig af med dem, og vi ønsker egentlig ikke, at de skal blive inde i kroppen. Omvendt ønsker vi heller ikke at lugte grimt. Lugt opstår først i kontakt med ilt, med bakterierne på huden eller de tekstiler, vi har på. Først anbefaler jeg altid, at man er opmærksom på syre-base balancen i kroppen. Noget så simpelt, som om man drikker nok vand? Vand med citron er dejligt læskende og basedannende i kroppen også.

Mange har glæde af krystaldeodoranter med det samme, og de fortsætter. Andre har de ingen virkning på. Nogle oplever, de skal have to forskellige deodoranter i gang og skifte hver anden dag eller hver anden uge. Uanset hvad er det det samme stykke hud, vi smører hele tiden og derfor god idé at skifte ind i mellem.

Nogle har glæde af at lave deres egen deodorant baseret på kokosolie og natron evt. med lidt æteriske olier i, hvor de æteriske olier også er bakteriehæmmende.

Prøv forskellige – nogle af de naturlige og økologiske har bl.a. salvie i, der er naturens egen antiperspirant. Deo-sprays er på plantealkohol, som også er let sammentrækkende og derved let svedhæmmende. Håber du ved at prøve dig frem og ved at være opmærksom på syre-base i kroppen finder nogle, du bliver tilfreds med og glad for. Kig gerne efter mærker som Dr.Organic, Weleda, Lavera, Acorelle, Santé, Schmidt’s eller Dr. Hauschka m.fl.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

8 kommentarer

 • Birgitte Christensen siger:

  Jeg havde før i tiden samme problem, indtil jeg fandt en rigtig god deodorent fra Mádara ( fåes bla. i Magasin) Det er en roll-on urtedeodorent med naturlige mineraler, hurtigtørrende og holder hele dagen. Eco-cert og uden alle de ting jeg ikke tåler.
  Der er nyligt kommet flere varianter i serien, jeg ikke har prøvet endnu. Den jeg bruger hedder Herbal og er den mildest duftende.
  Kan varmt anbefales.
  Bedste hilsner Birgitte

 • Dorte siger:

  Jeg kan anbefale sanex Zero, har også selv prøvet mange forskellige. Her sveder man stadig, men det lugter ikke og der er ikke slemme stoffer i.

 • Ulla siger:

  “Meksikansk deodorant”: Dup et par dråber lime- eller citronsaft i hver armhule. Lad tørre. Smør lidt kokosolie (koldpresset – ikke smagsneutraliseret) på. Naturligvis økologiske produkter. Det fungerer fint for mig (kvinde 55 år). Der sker dog noget med vores svedproduktion, efterhånden som vores hormonstatus ændres – jeg er ikke sikker på, dette virker godt nok for teenagere / unge mennesker.
  Men prøv det bare. Hvis det ikke virker for dig, kan du jo bruge tingene i maden 🙂

 • 3 august -2017 Yrsa siger:

  Jeg anbefaler en stift fra Alo Vera , der forhandles privat igennem alo Vera forhandler

 • Mette siger:

  Jeg spurgte om det samme i min lokale helsekost – ekspedienten var ærlig og sagde, at den eneste, der var effektiv, var Schmidt’s Bergamot + Lime Deodorant. Den har en underlig konsistens (en lidt smuldrene masse, man tager op med en lille spartel, varmer i hænderne, hvorefter man smører den på huden. Men den virker – og dufter dejligt.

 • Gitte siger:

  Mádera kan også anbefales. Eco-cert og effektiv. Bruger den der hedder Herbal.

 • Margrethe siger:

  Dr. Organics deo, lavendel el manuka honning er rigtig gode og effektive

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *