Forskel Spirulina og Chlorella?

Jeg er en kvinde på 40 år. Jeg spiser sundt og varieret, tager dagligt en multivitamin/mineral-pille med urter, samt 3 stk. D-vitamin pille p.t., da jeg har fået konstateret et lavt D-tal.

Jeg vil høre, hvad forskellen på Chlorella og Spirulina er? Hvilket af produkterne vil være bedst at supplere med? Jeg er næsten vegetar, spiser endnu æg, mejeriprodukter, fisk og skaldyr. Sjældent kalkun og kyllingekød.

Venlig hilsen

Næsten-vegetaren

 


 

Chlorella er en grønalge, der indeholder proteiner og er god til udrensning af skadelige stoffer. Spirulina er spiselige cyanobakterier og indeholder også proteiner, deer supplere med vigtige aminosyrer, der er byggestenene til proteiner. De er gode supplementer til en vegetarkost. Spirulina vil nok være det bedste valg for dig som supplement til en vegetarkost.

Det er vigtigt at vide, at ved en ren veganerkost, hvor man overhovedet ikke får animalsk kost, skal man være god til at lave og vide noget om det, da man ellers kan komme til at mangle vigtige næringsstoffer som f.eks. B12-vitamin, zink, selen, svovl, og tilstrækkeligt af livsvigtige fedtsyrer samt protein. Men overholder man reglerne, er det en meget sund kost. Se også artiklen her om vegetar og kosttilskud.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*