Forstoppede tvillinger truer nattesøvnen

Jeg har et sæt tvillingepiger på nu 9 måneder. Kort opsummeret, er de født 5 uger for tidligt, fødsel endte i akut kejsersnit. Begge piger har lidt af kolik i 6 måneder.

De var begge meget låste i deres nakke, ryg og bækken, hvilket gav maveproblemer bl.a.

Jeg har ammet dem i 7 måneder. Efter de er begyndt at få mere grød, smager på madvarer og får Nan Pro 2 modermælkserstatning, sover de meget dårligt om natten og er generelt meget urolige og har meget ofte forstoppelse/hård mave. De får varierede grødtyper. Og drikker stadig ca. 600 ml modermælkserstatning i døgnet. Får en godnat flaske kl 20.00 og har også stadig behov for natflaske.

De vågner ofte og er meget vågne imellem kl 02.00 og 05.00. De vågner og skriger helt vildt!

Hvad kan vi gøre anderledes ?

Den trætte

 


 

Tillykke med dine tvillinger. Jeg kan i høj grad godt forstå, at det er hårdt og svært, når de græder så meget og er forstoppede. Flot, at du har ammet dem så længe.

Jeg vil foreslå flere ting:

Børn født for tidligt og født ved kejsersnit og børn, som får modermælkserstatning, har vist i studier, at deres bakteriebalance i tarmene er skæv. De har for mange af de såkaldt dårlige bakterier og for få af de gode.

Jeg vi derfor varmt anbefale, at du giver dem et tilskud af mælkesyrebakterier – også kaldet probiotika. Jeg synes, du skal købe Udo´s Probiotics Super Infant Blend. Det er et godt kvalitetsprodukt med de rigtige bakterie-stammer til spædbørn.

Der kan også være brug for at få dem afspændt igen. Jeg vil anbefale dig at finde en osteopat eller en kranio sakral terapeut, som er vant til at arbejde med børn.

Nan modermælkserstatning er lavet på almindelige komælksproteiner og kan for en del børn være svært at fordøje. Jeg vil anbefale dig at skifte til Nan HA, hvor proteinerne er lidt for-fordøjede. Jeg vil anbefale dig at vælge Nan HA1. ”2’er”-blandingerne indeholder mere protein, og det kan være sværere at fordøje. Hvis det ikke er nok at skifte til Nan HA kan du bestille modermælkserstatning lavet på gedemælk hjem via nettet fra Tyskland eller England. Søg evt. på Nanny Care Goat. Eller Holle Goat. Du kan ikke købe det på det danske marked, fordi producenterne ikke har valgt at sælge det her.

Kog selv grød, så du kan tilsætte Nan HA eller gedemælks-erstatning frem for de grødvarianter, hvor der er tilsat modermælkserstatning. Prøv også at gå mere over til grøntsagsmos – gerne søde kartofler. Det kan være nemmere at fordøje end korn.

Hvis du stadig ammer ved siden af den faste føde, så trap evt. lidt ned for den faste føde i et par uger til der lige er lidt ro på maven igen. Og trap så stille og roligt op.

Du kan også hjælpe fordøjelsen lidt på vej med homøopati. Carbo Betula D10 er rigtig godt til kolik – 3 dråber i lidt vand inden sengetid. Og Chicorium comp. til forstoppelse.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner 

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*