Annonce

Frittata med kartofler, broccoli og blå ost

17 marts 2017

Den italienske æggekage frittata er en glimrende måde at få brugt overskydende grøntsager. Resterne af frittata smager i øvrigt glimrende på et stykke rugbrød dagen derpå.

Du skal bruge:

  • ½ kg kogte kartofler
  • ½ broccoli
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 6 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 100 g blåskimmelost
  • Friske urter til pynt
  • Salt, peber

 

Sådan gør du:

Skær kartoflerne i grove tern – er de små, kan du bare halvere dem.

Skær broccolien ud i små buketter. Kog broccolibuketterne i letsaltet vand i 2 minutter, og dræn dem.

Pil løget, halvér det, og snit det. Pil og hak hvidløget. Varm lidt olie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Sautér løget og hvidløget i et par minutter, uden at de tager farve.

Tilsæt kartoflerne og broccolien, og vend det hele sammen.

Tag panden af varmen.

Pisk æggene let med cremefraiche, salt og peber, og hæld æggemassen i panden. Fordel blåskimmelosten oven på, og bag i en 175 grader varm ovn i 20-30 minutter, til frittataen bliver gylden i kanterne og fast i midten.

Servér med ristet rugbrød og eventuelt en god salat.

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*