Glutenfrit bananbrød

Af: Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun

Foto: Fra bogen ‘FoodPrepping’

Dette bananbrød er næsten for godt til at være sandt – og med masser af lækre ingredienser. Overtrækker du det med chokolade, har du en lækker kage eller dessert. 

 

Du skal bruge:

  • 100 gram mandler (groftmalet i kværn – brug evt. fedt-reduceret mandelmel fra FunktionelMad for højere proteinindhold i denne opskrift)
  • 50 gram kokosmel (Kan erstattes af pulp fra juice, f.eks. gulerod)
  • 3 æg
  • 3-4 modne bananer
  • 1 dl. smeltet smør eller kokosolie
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Evt. 1 spsk. sukrin, et par dråber stevia eller honning.
  • 2 tsk. bagepulver
  • En lille smule god salt

 

Sådan gør du:

Mos de modne bananer grundigt i en skål eller blend dem.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig.

Pisk bananmos, kokosolie eller smør og æg grundigt sammen i en skål for sig.

Vend det tørre sammen med det våde og rør grundigt og hæld den færdige dej i en smurt form.

Bag kagen i ovnen i ca. 50-60 min. ved ca. 180 grader, til den får fast skorpe og bliver gylden. Brug eventuelt en gaffel til at se om dejen hænger ved, for så er den ikke færdig endnu. Bagetiden afhænger af formens størrelse.

Lad morgenmads-kagen hvile. Den er ekstra god dagen efter.

Fra bogen ‘Foodprepping’ af Caroline Fibæk og Carolina Cia Bruun – greengoddess.dk

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*