Gode råd ved kronisk mellemørebetændelse? 

Jeg har en dreng på 6 år, som har fået kronisk mellemørebetændelse samt betændelse og eksem i ydre øregang. Det har stået på i 8 mdr nu.

Der behandles på sygehus med oprensninger ugentligt, ciloxan-dråber skiftevis med htp-dråber på gaze i øregangen, og jeg skyller med eddikevand.

Men når behandling stoppes et par dage ved bedring, så forværres tilstanden igen. Han tåler ikke mælk, har børneeksem og dårligt immunforsvar. Vi undgår mælk og klorvand.

Han får Unikalk Kids sammen med Omni Mini Multivitamin hver dag. Kan jeg hjælpe ham på anden måde for at bedre tilstanden i øret?

Med venlig hilsen

Gitte

 


 

Hovedproblemet er din søns immunforsvar, der dels er dårligt, og dels påvirker immunsystemet negativt.

Hovedårsagen er en dårlig kost og en dårlig sammensætning af tarmbakterierne, der blandt andet skyldes behandling med antibiotika.

Tarmbakterierne er med til at sikre, at han optager alle nødvendige næringsstoffer fra maden. Blandt andet jern, der ofte i hans alder er for lavt. Det er godt, at han ikke kommer i klorvand og ikke drikker mælk. Han må heller ikke udsættes for tobaksrøg.

Jeg vil først og fremmest anbefale, at I konsulterer en ernæringsterapeut eller veluddannet kostvejleder.

I kan læse mere om børneeksem og immunforsvaret hos børn på min hjemmeside www.radiodoktoren.dk.

Det er min erfaring, at Bylykke Creme er godt mod børneeksem, og at et par dråber rødvin i øret er meget effektivt mod betændelse og eksem i øregangen.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*