Grønt alternativ til fugt?

Jeg er en kvinde på 41 år. Jeg bruger 80-90 pct. af mine hår-/hudprodukter på gode, økologiske/og eller parabenefri produkter. Til mit ansigt og hår jeg gennem længere tid brugt Weleda og Aveda, og lige nu prøver jeg også lidt fra Pukka.

Min søde mand havde foræret mig et gavekort til ansigtsbehandling hos “en alm. kosmetolog”. Hendes tilbagemelding på min hud forvirrede mig, så jeg tænkte, at jeg ville skrive til dig. Hun fortalte mig, at min hud (underhud) var meget tør, og trængte til fugt, fugt, fugt…

Hun anbefalede mig at købe produkter fra Medex og jeg “hoppede på” en hydro-gen (ampul) og gelee royal gel fra Medex.

Hvad synes du om hendes udmelding, og hvad synes du om Medex? Er der nogle “grønne alternativer”, du vil anbefale til en moden hud, som trænger til fugt?

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Lisbeth

 


 

Tak for dit spørgsmål. Først vil jeg sige, at jeg ikke kender mærket Medex nok til at kunne udtale mig. Men gode grønne alternativer har jeg mange af.

Først vil jeg nævne, at 80 pct. af din hudpleje skal være, hvad du spiser og de sidste 20 pct. gode og rene hudplejeprodukter. Derfor: 2 liter vand om dagen og de gode fedtsyrer, omega 3, 6, 7 og 9. Der kan jeg anbefale i flydende form gode koldpressede økologiske olier som MK olie fra Maybritt Krewald eller fra Oil of Life – begge den, der er specielt til kvinder. I kapselform Biosyms EPA GLA + eller Solarays Omega 3-6-9.

Alle de tre hudplejemærker, du selv nævner, er gode mærker, og her vil du bare skulle finjustere sammensætningen. F.eks. fra Weleda bruge Wildrose-serien, eller Granatæble-serien. Fra Pukka kunne en god sammensætning være at efter brug af Gentle Cleanser renseproduktet, så påføre Firming Face Oil og yderst Balancing Day Cream. Face-olien har nærende ingredienser som hybenrose og hjulkrone, der vil være balancerende for din hud. Brug den gerne morgen og aften i starten og derefter en gang om dagen. Efter en periode udskift den med serum i stedet – f.eks. Pukka’s Radiance Serum, der netop er nomineret til Danish Beauty Award 2013 i kategorien Bedste Grønne Produkt. Husk øjencreme.

Bedste hilsner

Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*