Annonce

henkogte tomater

Henkogte tomater

02 september 2016

Nogle tomatplanter giver bare mere end rigeligt, men det er bare heldigt, for så kan du lave henkogte tomater.

Du skal bruge:

Den klassiske

  • 1 kg modne tomater
  • 4 fed hvidløg
  • ½ potte basilikum
  • 1 lille stykke chili (kan undlades)
  • 2 tsk. æblercidereddike
  • 3/4 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk. kokosblomstsukker
  • 3/4-1 dl olivenolie

Med et twist

  • 1 kg modne tomater
  • 4 fed hvidløg
  • ½ håndfuld friske koriander
  • 1/4 tsk. kanel
  • et drys vaniljepulver
  • 1 frisk chili (tjek styrken først)
  • 2 tsk. æblercidereddike
  • 3/4 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk. kokosblomstsukker
  • 3/4-1 dl olivenolie

Sådan gør du:

Skyl tomater, krydderurter og chili, så der ikke er jord på råvarerne. Skær tomaterne i grove både og pres dem ned i glasset. Pil hvidløgene og stik feddene ned i glasset sammen med krydderurter og chili.

Tilsæt salt, kokosblomstsukker, æblecidereddike, peber og eventuelle krydderier og hæld olivenolie over. Glassene skal fyldes næsten helt op og tomaterne skal være presset godt sammen.

Bruger du glas med gummiringe lukkes glassene helt, men bruger du derimod rengjorte syltetøjsglas skrues låget ikke helt fast. Det skal være muligt for dampen at slippe ud.

Varm ovnen på på 110 grader og sæt glassene i et ildfast fad eller en dyb bradepande og bag tomaterne i ovnen til det begynder at boble. Det tager omkring 2 timer.

Sluk for ovnen og skru låget helt fast på syltetøjsglassene – husk grydelapper. Lad glassene stå i ovnen, til de er afkølede.

Tør glassene af udenpå og opbevar dem et køligt og mørkt sted.

Opskrifterne er lavet med udgangspunkt i Camilla Plums opskrift på henkogte tomater.

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*