Hvad er vores rettigheder ved mælkestop?

Jeg har som mor til 4 børn erfaret, at et liv HELT uden komælk og mælkeprodukter er væsentligt sjovere og bedre for hele familien. Jeg har ikke en læge-ordineret test, der kan bekræfte allergier eller andet, men blot en erfaring, der siger, at hver gang vi har fået mælk begynder næserne at løbe, ørerne at gøre ondt, vokseværket kommer igen sammen med tynde maver osv.

Mit problem er, og har altid været, at få institutionerne med på problematikken. Jeg møder også jævnligt andre forældre, der står i samme problematik. Det er utroligt svært at finde frem til hvilke rettigheder, man som forældre har, i forhold til den mad, der serveres i institutionerne.

Hvilke rettigheder har man overfor disse institutioner, hvor en madordning udgør en stor del af barnets hverdagsmad?

Håber, du har erfaringer, der kan bringe lidt lys ind i et frustreret moderhjerte!

Mange hilsner

Mor til fire

 


 

Hvor er det dejligt, at du undersøger og erfarer, hvad der fungerer bedst hos jer og på den måde tager ansvar for dine børns sundhed. Og mange oplever: maveproblemer, øreproblemer mm. omkring komælksprodukter. Det betyder ikke, at alle børn har problemer med komælk, men der er bestemt nogle, som har.

Det er netop også problematikken omkring institutioner, som du skriver om, som mange forældre møder. Det er op til den enkelte kommune eller private institution at beslutte, hvilke muligheder de vil give for speciel kost, når der ikke er en lægeerklæring. Derfor kan man ikke som sådan sige noget om, hvilke rettigheder man som forældre har. Det er nemlig forskelligt fra kommune til kommune, fra institution til institution.
Som du skriver er det netop problematisk, fordi man ikke kan måle alting i en blodprøve eller med en provokationstest, der kun tjekker for reaktioner inden for nogle timer, men ikke for de reaktioner, der kommer op til tre døgn senere.

I nogle institutioner kommer man rigtigt langt med en god dialog og samarbejde omkring kosten. Det er dog desværre ikke alle steder.

Der er også en anden mulighed, som jeg kender en del familier, der har valgt. Du kan opsøge en privatpraktiserende læge, som arbejder holistisk og som ofte kan hjælpe med en lægeerklæring ud fra barnets symptomer. Der findes læger rundt omkring i landet, som bl.a. arbejder orthomolekylært – dvs med at se på kroppens naturlige måder at holde sig sund og rask. Du skal selv betale for en konsultation, men vil også opleve en anden tilgang til dit barns sundhed.

Håber I finder en god løsning.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Bent Olesen siger:

    Jeg er79 år og drikker mælk hver dag men ikke mælk med alt muligt man stopper i dyrene for at øge produktionen nej økomælk der produceret på normal vis.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *