Hvor får man en ordentlig allergitest?

Hvor kan man få lavet en pålidelig fødevareallergi/intolerance-test henne? På nettet er der en hjemmetest – kan den bruges? Food Detective™ – Hjemmetest af fødevareintolerance.

ELISA er en blodprøve-test, som tester et antal fødevarer, hvorved man kan se, hvilke man reagerer overfor. Det er en allergitest, der tester hele fødevarer og ikke E-numre, og det er en test, man selv skal betale for.

Eller hvad med fødevareintolerancetest på www.nordicclinic.dk og www.immunogastro.com?

Venlig hilsen

Jette

 


 

 

Der er forskel på at blive testet for allergi og fødevareintolerance. De tests, der undersøger for intolerance, undersøger IgG fødevarereaktioner. En allergitest tester for IgE-reaktioner og kan foretages hos lægen. Det er derfor forskellige måder, immunforsvaret kan reagere på.

Fødevareintolerancetest kan du få lavet gennem Nordic Clinic. Det kan være en fordel at konsultere en behandler og få lavet testen i samarbejde med behandleren. Behandleren kan gennemgå resultatet af testen sammen med dig samt give dig personlig vejledning med at sammensætte kosten ud fra testresultatet.

Der findes andre muligheder for at få lavet tests f.eks. via hankomedico.dk eller yorktest.com. Priserne er nogenlunde ens de forskellige steder.

Der findes forskellige tests alt efter hvor mange fødevarer, du ønsker at blive testet for, og priserne afspejler omfanget af testen.

Jeg har ikke erfaringer med FoodDetective hjemmetest, så jeg kan ikke udtale mig om kvaliteten. Der vil dog sandsynligvis være større risiko for fejl, når testen ikke er lavet på et professionelt laboratorium. Desuden testes ikke for så mange fødevarer.

En anden fremgangsmåde er at lave en mad-dagbog. Her skriver du, hvad du dagligt spiser samt eventuelle symptomer. På den måde kan du over tid danne dig et overblik over, hvilke fødevarer du skal udelukke og/eller begrænse. Det er mere krævende og går ikke så hurtigt som en test, men det er en måde at blive meget opmærksom på kroppens signaler.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

4 kommentarer

 • Kåre Michelsen siger:

  De alternative behandlere der arbejder med e-Lybra kan give et bud på en allergitestet.
  Vh Kåre Michelsen

 • Elissabeth Bittner siger:

  Jeg laver tests via Kinesiologi. Der kan testes fødevarer, medicin, vaskepulver, cremes – alt! Klinik VitaVital i Saltum

 • Forever Balance - in body and mind siger:

  Jeg har god erfaring med kinesiologi som testredskab af fødevarer, pollentyper og andre allergener, når jeg afhjælper allergisymptomer i min klinik.

 • Niels Christensen siger:

  Dr. Arthur F. Coca har skrevet den lille bog “The Pulse Test”, hvor han forklarer hvordan man tester for allergi ved at måle pulsen før og efter indtagelse af de suspekte fødevarer. På dansk er denne test forklaret i bogen “Binyretræthed” af James L. Wilson.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *