Hvordan kommer jeg af med candida-svamp?

Jeg har et spørgsmål vedr. candida-svamp. Hvordan får man fjernet det, når man i årevis har levet efter diæten, taget tilskud af diverse svampedræbende produkter (olivenblad ekstrakt, hvidløg, propolis og natron) taget mælkesyrebakterier, lavet fæces-transplantationer?

Kan man overhovedet gøre andet? Min datter på 10 har også været alt det igennem, og jeg ved ikke mine levende råd!

Håber på et råd fra dig.

Venlig hilsen

En meget bekymret mor

 


Det lyder som om, du har gjort rigtig meget for at komme svampen til livs, og den kan være noget genstridig at komme af med.

Jeg går ud fra, at du har fået tjekket, at det er candida-svamp, der er problemet, og ikke andre typer af svampe, bakterier eller parasitter? Hvis ikke, kan det være første skridt til præcis behandling. Der kan være brug for et receptpligtigt middel mod svamp i svære tilfælde, for at komme til bunds i det. Samtidig med diæt, mælkesyrebakterier og urteprodukter mod svamp i en længere periode.

Men måske er det på tide at angribe problematikken fra en mental vinkel? Når vi bliver “invaderet” af eksempelvis svamp, kan det have noget at gøre med at sætte grænser i forhold til sig selv og andre.

Du kan stille dig selv spørgsmål som:

– lader jeg andre overskride mine grænser?

– får jeg sagt fra?

– påtager jeg mig mere, end jeg kan klare/har overskud, og presser jeg derved mine egne grænser?

–  overskrider jeg mine egne grænser ved at tale dårligt til mig selv?

Et højt stressniveau er også uhensigtsmæssigt for at holde en sund fordøjelse, så det er ligeledes værd at kigge på.

Det kan være en mulighed at få hjælp fra en god behandler, der også inddrager de psykiske aspekter.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

2 kommentarer

 • Kirsten siger:

  Der er mange ting der kan gøres. Punkt 1, hold dig væk fra hvidt mel og sukker,- og husk der er sukker i ALT.
  Punkt 2, du kan købe Zeolite Capsules på Biovea.com – Det er et slags vulkansk java, der suger alle bakterier ud af kroppen, drik meget vand- jeg bruger det selv, og sidst men ikke mindst køb Carsten Vagn-Hansens bog Maven er din bedst ven, du kan også læse om candida på hans hjemmeside, http://www.radiodoktoren.dk

 • Birgit Nielsen siger:

  Jeg vil foreslå dig at gå til en kinesiolog, som kan teste din datter. Candida kan nemlig have mange forskellige årsager, og det er ærgerligt at bruge en masse penge på kosttilskud, hvis årsagen skyldes noget helt andet, som skal rettes op først, inden der evt. skal bruges kosttilskud.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *