Hvornår er kombucha mindst sukkerholdig?

Jeg har i nogle måneder haft en kombucha-scoby-fermentering i gang, og jeg er ret vild med resultatet.

Jeg er dog ikke så vild med tanken om, at jeg starter dagen med et stort glas sukkervand, så mit spørgsmål går på, hvor lang tid der skal gå, før scoby har “spist” alt sukkeret?

Jeg har søgt en del på nettet, og eftersom der er ret blandede meninger om, hvornår man kan begynde at tappe sin drik, så må der jo også være stor forskel på, hvor meget sukker, der er “spist” efter eksempelvis 7, 14 eller 21 dage?

Jeg kan godt lide, når det er blevet småsurt, men jeg vil meget gerne vide, hvornår drikken går fra at være en te med meget sukker i til en sund, ernæringsrigtig drik?

Håber at høre fra jer.

Bedste hilsner

Susanne 

 


 

Jeg er helt enig med dig i, at vi ikke skal drikke sukkerdrik i stedet for kombucha, men det er svært at sige præcist, hvornår sukkerindholdet er på sit laveste. Det afhænger af temperaturen, og hvad man kommer i sin kombucha.

Du må simpelthen smage dig frem, som du allerede gør. At du foretrækker den, når den er til den sure side, er kun godt, for så er sukkeret ved at være spist. Kombuchaen vil også begynde at lave brus, når sukkeret er ved at være brugt op, så det kan ud over smagen være en tommelfingerregel.

Fermentering er en proces, der sjældent forløber helt ens fra gang til gang, og derfor vil resultatet og sukkerindholdet i din kombucha også variere.

Jeg kan anbefale bogen “Fermentering” af Søren Ejlersen m.fl.

Du kan også læse artiklen Holdbar høst, som du finder på Naturli.dk.

Forsat god fornøjelse med din kombucha.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*