Iskold ærtesuppe med bacon, mynte og citron

Af: Marie-Louise Kjær / Foto: Jacqueline Fluri og Jesper Glyrskov

Til 2 personer

Du skal bruge:

  • 3 dl hønsebouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • 200 g frosne ærter
  • 8 mynteblade
  • saft af 1 citron
  • 40 g bacon i tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Du skal også bruge:

  • En blender

 

Sådan gør du:

  1. Start med at bringe bouillonen til kogepunktet i en gryde.
  2. Hæld ærterne i, når den koger, og kog dem i ca. 2 minutter.
  3. Blend det hele sammen med mynte og citronsaft.
  4. Smag suppen til med salt og peber, og stil den i køleskabet, indtil den er iskold.
  5. Steg bacontern sprøde på panden i 1 spsk. olivenolie.
  6. Kom bacontern i suppen ved servering, og dryp med den sidste spsk. olivenolie.

TIP: Hvis du ikke har tid til at vente på, at suppen bliver kold, kan den også spises varm.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*