Kan kokosolie forebygge sygdomme?

Hvor kan jeg købe flydende kokosolie? Har du en, du kan anbefale?

Jeg har læst flere steder, at man skal tage 2 spiseskeer kokosolie om dagen, det skulle være godt til bl.a. at tabe sig, for blodsukkeret, negle, hud, væv og mod tandkødssygdomme, halsinfektioner, urinvejsinfektioner, sår, hjertekarsygdomme, holde kræftceller fra at brede sig, svamp, virus og lign.

BA

 


 

Tak for mailen. Kokosolien har en fast konsistens op til omkring 24 grader, så med mindre olien opbevares i et varmt lokale, er kokosolie altid fast.

Du skal indtænke dit indtag af kokosolie i dit samlede daglige indtag af fedtstoffer. 2 spsk. om dagen er lidt i den høje ende for et dagligt indtag. Det er også mest optimalt at variere sit indtag af fedtstoffer, så du får sunde fedtstoffer fra flere forskellige kilder.

Når du vælger kokosolie gælder det – som for alle andre typer af fedtstoffer – at kvaliteten spiller en stor rolle. Vælg derfor en koldpresset økologisk jomfru kokosolie, så får du den bedste kvalitet.

Kokosolien hævdes at være godt for mange forskellige sygdomme og gener, men her er det godt at være lidt kritisk. Det findes (indtil videre)  intet vidundermiddel, der kan kurere alt fra kræft til dårlig ånde – heller ikke kokosolie. Men brug gerne kokosolie i din daglige madlavning sammen med andre sunde olier.

Jeg har skrevet en artikel om kokosolien, som du kan læse her: Kokosolie, kvalitet og sundhed. Der har jeg skrevet lidt om, hvad olien ellers kan bruges til og kan være godt for.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*