Kan vi undgå dræn til 1-årig?

Jeg skriver til dig, fordi vores datter er blevet anbefalet at skulle have dræn. Hendes far var ørebarn og er meget for, at hun skal have dræn i, men jeg er ikke helt sikker på, at det er den rette løsning og vil gerne høre, om du har lidt alternative råd, så hun evt. kan undgå dræn også på længere sigt?

Vores lille pige bliver snart 1 år, og hun sover rigtig dårligt, det vil sige, at vi er inde ved hende ca. mellem 5-10 gange hver nat, hun er rød og har lidt væske i det ene øre (har været ved ørelæge 2 gange) samtidig med at hun har fået 12 tænder på de sidste 6 måneder, og det er rigtig hårdt ved hende..

Derudover er hun en glad, sund og rask lille pige. Med lille mener jeg lille, hun vokser ikke så meget, men hun har være lille helt fra fødslen. Hun vejer nu næsten 7 kg og er ca. 70 cm. Jeg har en mistanke om, at det er, fordi hun ikke kommer nok ned i den dybe søvn, at hun ikke danner nok væksthormon – men hvad ved jeg?

Hun blev ammet fuldt ud til og med de 7 måneder, da hun var 6 mdr., praktiserede vi så BLW (Baby Led-Weaning), hvilket hun bare er god til og glad for! Ved 9 måneder stoppede vi også amning og gik over på modermælkserstatning.

Her i den 11. måned har vi droppet mælk til hende herhjemme (ikke i vuggestuen), og hun får i stedet hassel, mandel, havre eller og kokus-mælk (jeg er selv laktoseintolerant, og vi har også mælkeallergi i familien).

Er der mere, jeg kan gøre omkring hendes kost eller på andre områder, for at undgå dræn?

Med venlig hilsen

Pernille

 


 

Jeg kan godt forstå, at det er hårdt at se på, når ens barn ikke trives optimalt.

Hvis I får styr på din datters fordøjelse og immunforsvar, så er jeg sikker på, at I vil opleve bedring både med ører og søvn og trivsel.

Dræn er kun en symptombehandling. Det løser ikke den bagvedliggende årsag til, at der dannes for meget tryk i ørene og ofte også mellemørebetændelser.

Ind imellem kan dræn dog være nødvendigt, så barnet kan høre og ikke have ondt. Men stadig er det nødvendigt at holde sig for øje, hvilken ubalance, der ligger bag og arbejde på at løse den.

Du har helt ret i, at søvn og vækst og trivsel hænger sammen. Samtidig hænger trivsel også sammen med fordøjelsen. Og fordøjelsen hænger igen sammen med immunforsvaret og dermed øreproblemer. Faktisk sidder 70 pct. af immunforsvaret i fordøjelsen.

Og det kunne godt lyde til at I i familien har nogle udfordringer omkring fordøjelsen.

At fjerne mælken kan hjælpe, hvis barnet ikke tåler mælk særlig godt – og derfor bliver fordøjelsen forstyrret – hvilket igen går ud over immunforsvaret.

Men som regel er man nødt til at gøre det 100 pct. for at få tilstrækkelig effekt af det. Prøv evt. at snakke med vuggestuen, om de vil hjælpe jer i en periode.

Det er slevfølgelig vigtig at fjerne det fra kroppen, som forstyrrer (evt. mælk), men det er lige så vigtig at fylde på kroppen med alle de stoffer, som den har brug for.

En god kvalitets vitaminpille, ekstra D-vitamin (20-25 mcg dagligt) og ikke mindst et tilskud af  mælkesyrebakterier er meget vigtige skridt til at få immunforsvaret til at fungere bedst muligt. Mælkesyrebakterier har en utrolig god effekt på immunforsvaret. Det fås f.eks. som dråber, hvilket er nemt at give til små børn. I finder det hele i helsekosten.

Basis er selvfølgelig en sund varieret kost med masser af frugt og grønt.

Hvis ikke I spiser fede fisk til hovedmåltiderne flere gange ugentlig, vil jeg også anbefale at give en god kvalitets fiskeolie.

Zoneterapi og homøopatisk silicea/belladonna comp. er også gode hjælpemidler ved øreproblemer.

For at blive helt sat ind i, hvordan immunforsvaret hos et barn fungerer – og hvordan I bedst muligt støtter op om det, vil jeg varmt anbefale dig min bog: Naturligt Sunde Børn.

Den kan købes i helsekosten, i boghandlen eller hos mig.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

2 kommentarer

 • Birgit Nielsen siger:

  Jeg vil anbefale, at I kontakter en kinesiolog, som kan teste og afbalancere jeres barn. Det er muligt at undgå dræn, når kroppen kommer i balance igen. Du kan finde en kinesiolog i nærheden af jer på Danske Kinesiologers hjemmeside: http://www.kinesiologi.dk

 • Anne siger:

  Må man give vitaminpille når barnet er under 3 år?

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *