Knibeøvelser virker ikke nok!

Jeg er bekendt med, at man bl.a. giver akupunktur mod inkontinens. Men jeg kan ikke få en henvisning fra egen læge, der mener man bare skal lave knibeøvelser. Og det gør jeg, og kan snildt holde på vandet under både nys, dans og hop og løb og grin.

Men lige pludselig skal jeg bare, og nogle gange er det som om, hjernen allerede har sat tisserefleksen i gang, før jeg når at tænke, at nu skal jeg altså tisse, og så går det galt…..

B

 


Mange tak for din mail. For det første skal du vide, at du ikke skal have nogen henvisning fra lægen, før du kan opsøge en akupunktør.

Det er sjældent, at lægen ved noget som helst om, hvad akupunktur kan. Og så kommer de ofte til at sige, at det ikke virker, selvom det korrekte svar er, at de bare ikke ved noget om den behandling. Både øreakupunktur og kropsakupunktur kan styrke din blære og din nyreenergi.

Selvfølgelig er der fin ræson i, at du har og vedligeholder en stærk og velfungerende bækkenbund ved knibeøvelser, og jeg vil tilføje: dine tissevaner.

For det første kan du måle, hvor meget urin, der kommer ud, når du virkelig har tissetrang. Det skal være en mængde på 2-3 dl. Mange har en blære, der er hyperaktiv og skal tisse pludseligt. Måske fordi vi har vænnet os til at tisse på forskud?

Når du føler trang, og der er gået kort tid (mindre end 3-4 timer), siden du tissede sidst, så kniber du kraftigt i 30 sekunder. Så har du sendt tilstrækkeligt med hæmmende impulser til hjernen, til at blæren slapper af og ikke tømmer.

Du er velkomme til at skrive dig op til at deltage på de bækkenbundsworkshops, jeg holder. Der er ingen aktuel dato lige pt, men jeg holder ofte kurser uden at annoncere – bare med folk, der har skrevet sig op som interesserede. Se mere på klinik-lyspunkt.dk.

Rigtig mange træner helt forkert og ved ikke hvordan, hvor meget osv. Har du flere spørgsmål, så skriv endelig igen.

Med venlig hilsen

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

1 kommentar

  • A. Frederiksen siger:

    “Når du føler trang, og der er gået kort tid (mindre end 3-4 timer), siden du tissede sidst, så kniber du kraftigt i 30 sekunder. Så har du sendt tilstrækkeligt med hæmmende impulser til hjernen, til at blæren slapper af og ikke tømmer.”” Og hvad tror I så der sker. Man finder tørre trusser frem. Det råd er lige så umuligt, som knibeøvelserne, som heller ikke virker.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *