Konstant bøvsen uden årsag?

Jeg bøvser ca. hvert 5. minut, hvad enten jeg lige har spist/drukket eller ej. Hvad kan det skyldes?

Bøvseren

 


 

Når jeg ikke ved det mindste andet om dig i øvrigt – alder, vægt, allergier, medicin, sygdomshistorie mm – bliver mine skud fra hoften meget brede.

Mit først fokus er, at du enten spiser noget, du ikke fordøjer godt, at din mave ikke tømmer sig i normalt tempo, og maden derfor ligger for længe i mavesækken eller også, at du har en åbenstående mavemund, muligvis alle tre i kombination.

Prøv at lægge mærke til, om det er efter f.eks. brød- eller kødrige måltider? Du kan forsøge dig frem med at tilsætte mere surt, evt. eddikedressinger eller citronsaft til din mad. Dette for at øge syrligheden, så fordøjelsen hjælpes i mavesækken. Du kan også prøve at tage Vitabiosa-drik en tid, og se om det kan hjælpe dig. Husk at holde gode pauser i mellem måltiderne, så du har mindst fire timer, hvor maven får ro til at fordøje og til at tømme sig ordentligt.

Vær opmærksom på, om der er forværring af symptomerne koblet til bestemte fødevarer. Nogle tolererer dårligt hvede og gluten, nogle mejeriprodukter, andre igen oksekød – men det kan principielt være hvad som helst, der giver problemer, hvis du ikke tolererer det. Søg gerne og læs mere om lav mavesyre. Det kan være en fællesnævner i en situation som din, og hvis ikke du får færten, vil jeg anbefale dig, at du opsøger en behandler med dybere kendskab til kostens indflydelse på fordøjelsen og med muligheder for test. Jeg regner med, at du har søgt hjælp og er set hos din praktiserende læge for dette.

Mange venlige hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*