Må babyer få d-vitamin med olivenolie?

Jeg er nybagt mor til en lille pige på 7 uger. I starten bøvlede hun med maven, da vi overgik til modermælkserstatning grundet for lidt mælkeproduktion. Vi giver hende nu Movicol i samråd med sundhedsplejersken.

Vi brugte i starten Lactocare d-dråber, men stoppede pga. mavekneb. Vi bruger nu D-Pearls almindelig 20 mikrogram. Vi doserer ved at prikke hul på kapslen, trykke 1-2 dråber ud (ca. 10 mikrogram) og giver hende på ske. Vi har valgt dem, fordi de indeholder olivenolie, som skulle være mild for maven.

Mit spørgsmål lyder på, om jeg fortsat kan give hende D-pearls? Er det sikkert osv.?

Der er mange delte meninger. Jeg har læst mig frem til ,at forfatteren bag ‘Baby – 100 % naturlig uden tilsætningsstoffer’, anbefaler disse dråber til spædbørn, og dette i samråd med en læge, som har studeret i udlandet og har en bred viden indenfor dette.

Jeg ved at der sidder mange med samme spørgsmål og tanker om de her D-pearls.

Mvh.

Bettina

 


 

Tillykke med din datter. Modermælkserstatning kan godt være svært at fordøje for en lille babymave. Men der findes forskellige slags, som man kan vælge imellem. Jeg vil anbefale dig at overveje at skifte til et andet produkt. Forstoppelse er et tegn på, at fordøjelsen ikke er i balance og ikke kan håndtere det, der kommer ned i den.

Nu ved jeg ikke, hvilken type I bruger nu. Men for nogle kan det hjælpe at skifte til Nan HA, hvor mælkeproteinerne er let spaltede og derfor nemmere at fordøje.

Det er også en mulighed at bestille en modermælkserstatning frem fra England eller Tyskland, som er lavet på gedemælk. De hedder Nanny Care Goat eller Holle Goat. Gedemælk er nemmere at fordøje, end komælk er.

Jeg vil også varmt anbefale, at du giver din datter et tilskud af mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er utroligt vigtige for fordøjelsen og kan mangle, hvis mors tarm-mikrobiota ikke var helt tip-top inden fødslen, hvis man er født ved kejsersnit, hvis man har været forstoppet, hvis man får modermælkserstatning mm. Man kan heldigvis rette op på det igen ved at give et tilskud. Jeg vil anbefale dig Udo´s Probiotics Super Infant Blend. Det er pulver, som du kan ryste ud i en flaske hver dag.

D-vitamin er vigtigt at give, fordi det har stor betydning for bl.a. knogler og hjernen. Det er sjældent, at D-vitamindråber giver maveproblemer, da de ligger i olie og kroppen reagerer meget sjældent på fedtstoffer. Men hvis man oplever, at barnet får det bedre af andre typer D-vitamin, skal man selvfølgelig gøre det.

D-pearls er helt sikre og fine at bruge. Hvis man gerne vil holde sig på de anbefalede 10 mcg dagligt, vil jeg anbefale at man bare giver hver anden dag. Det er det nemmeste.

Det amerikanske Vitamin D-council anbefaler faktisk 25 mcg dagligt til børn under 1 år. Jeg mener derfor, at I fint kan give hver dag. (Og så ikke tage det så tungt, hvis man skulle glemme en dag engang imellem.)

De bedste ønsker til jeres lille pige.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*