Mælkesyrebakterier uden mælk og gluten?

Har du et bud på mælkesyrebakterier til min søn på 4 år, som er uden spor af mælk og gluten.

Samt fif til, at få ham til at drikke det?

Moderen

 


 

Når man vælger mælkesyrebakterier til sit barn, er det en rigtig god idé at vælge et produkt, der er beregnet til børn. Der findes rigtig mange forskellige typer af bakteriestammer, og nogle er specielt vigtige hos børn.

Mælkesyrebakterier har som sådan ikke mælk i sig, men de er dyrket på mælk og puttet på dåse. Nogle af mærkerne skriver som en sikkerhedsforanstaltning, at der kan være spor af mælk eller andet. Det handler jo bl.a. om, at de vil være sikre på ikke at ende i en retssag. Det er dog min erfaring, at det er meget meget få børn, der reagerer på ”spor af mælk” eller andet. Så med mindre man er hyper-allergisk, så vil jeg ikke være så bekymret for det.

Derimod er det ret væsentligt, at det rent faktisk er et produkt, som man kan få sit barn til at spise. De hjælper nemlig ikke ret meget, hvis det bliver stående i skabet. Bl.a. af den grund, kan jeg rigtigt godt lidt Udo’s Probiotics, fordi det er pulver, som bare kan drysses på mad (til lidt større børn er det kapsler, men de kan åbnes). Det er også et godt produkt, fordi det indeholder flere forskellige gode bakteriestammer til børn.

Et andet alternativ er LactoCare fra apoteket. Det er uden laktose, gluten og gelatine og fås som tyggetabletter til børn. Den indeholder to forskellige stammer, men det er to stammer, som der er ret gode resultater med i forskellige undersøgelser.

Jeg håber, det kan hjælpe dig videre.

Med kærlig hilsen

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Ulla Oudrup siger:

    I stedet for at købe et ‘produkt’ , kan man jo selv fermentere kål osv. Det vrimler med opskrifter, f.eks. har Aarstiderne lavet en glimrende bog 🙂

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *