Mangler som følge af gastric bypass?

Jeg er gastric bypass-opereret i 2009. Jeg døjer med jernmangel og må ofte fyldes med intravenøs jern.

Jeg har mange mærkelige symptomer som: søvnløshed, smerter, betændte slimsække, nedsat muskelkraft, små sår, kløe osv.

Jeg er i syv sind, for mine blodprøver ligger lige over de nedre værdier, og så får jeg at vide, at jeg ikke er i mangel.

Før alt det her, var jeg ikke syg og havde en god fysik.

Hvad tænker du?

Mvh Maria

 


 

Ved gastric bypass (GB) forringes optageligheden af næringsstoffer ofte, og hos nogle i svær grad, samtidig med, at madmængden nedsættes meget. Det lader til, at du skal være særligt opmærksom.

Dine symptomer kan pege i retning af mangler på flere områder. En tommelfingerregel siger, at når man har lave B12 og jern-niveauer, så er der med stor sandsynlighed en del flere ting, som heller ikke optages godt, og som kræver en ekstra indsats (også hos dem, der ikke er opererede).

En anden regel er – behandl patienten – ikke laboratorieværdier. Det er ikke sjældent, at man kan have mangler med værdier indenfor normalen i det lave område, når nu symptomerne viser det. Ved du, hvad dit jern normalt lå på før GB?

Dit grundlæggende behov for jern – og andet – er ikke blevet mindre, bare fordi du er blevet opereret. Det samme gælder for B12, folat, D3, A-vitamin, zink og meget andet. Efter GB er det endnu vigtigere end før at være opmærksom på, hvad du spiser, da der ikke er plads til i dagskosten at ”ødsle” med tomme kalorier uden megen næringsværdi.

Spis koncentrerede, næringsrige måltider. Overvej probiotika og enzymtilskud i en periode for at stimulere til bedre optagelighed – og gå f.eks. efter de vitamintilskud, der fås som mundspray. Og så vil jeg anbefale en ernæringsuddannet person, der kan sætte fokuseret ind med anvisninger til bedret optagelighed og en superoptimeret næringstæt kost.

Mange venlige hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge og heilpraktiker

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*