Midler mod kløe fra skæleksem?

Jeg lider af ekstremt kløende eksem i hovedbund, nakke, bryst og ryg. Jeg har været gennem mange undersøgelser og prøvet mange behandlinger med shampoo, binyrebarkhormon, andre cremer osv. Jeg har fået oplyst, at jeg lider af skæleeksem – seboroisk dermatit – i hovedbund samt hårgrænsen. Det klør voldsomt.

Natten er ofte slem, og jeg kan være vågen i mange timer, hvor jeg bare klør og klør. Eksemet har vist sig som forhøjninger i huden, små knopper uden noget i. I hovedbunden er det lidt hvidt skældende eksem.

Jeg tænker at forsøge med noget naturmedicin. Har du hørt om det før, og er der evt. noget naturmedicin, som kunne have effekt? Jeg har læst om gammalinosyre og B12-vitamin, som måske kunne hjælpe.

Den søvnforstyrrede

 


 

Mange tak for dit spørgsmål. Faktisk er du ikke alene om din udfordring. Og allerførst vil jeg anbefale dig at få fingrene i sidste nummer af Naturli (nr. 7/2015 med Ole Henriksen på forsiden), hvor læge Carsten Vagn-Hansen lige netop beskriver hud og hudsygdomme. Der er rigtig gode råd til styrkelse af tarmene og derigennem immunforsvar.

Som du selv nævner er seboroisk dermatitis en form for skæleksem, som mange dog oplever går i sig selv efter nogle måneder. Uanset skal immunforsvaret styrkes indefra, hvor jeg vil anbefale multivitaminer, plus ekstra C-vitamin (gerne op til et gram tre gange dagligt – trap langsomt op) og ekstra D-vitamin.

Fedtsyrerne er også vigtige – Oil of Life Premium med ekstra DHA vil være rigtig godt til huden. Mælkesyrebakterier har du sikkert hørt om, og det er vigtigt for tarmbalancen og ad den vej huden.

Mange har glæde af at gnide hovedbunden med Nova TTOs Tea Tree Oil 4,99 %, da den både har tea tree oil i, men også ekstra E-vitamin, der er meget beroligende og helende på huden. Smør den på to gange om dagen – også på huden i nakken.

Undgå samtidigt i en periode meget gerne hvede og gær, indtil der er ro på hovedbunden igen. Du kan også vaske håret i TTOs Tea Tree shampoo i denne periode.

Hvis du kan lide gurkemeje og ingefær, er det rigtig godt at få mere af det i din kost og generelt en mere basisk kost med mange grøntsager med antioxidanter og basedannende egenskaber.

Hvis du oplever det stagnerer, kan du evt. tage kontakt til Allergica, der kan henvise dig til en dygtig homøopat i dit nærområde.

Bedste ønsker og hilsner

Tine Juul Andersen, Skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*