Behov for vitaminer til misbrugere?

Jeg arbejder til dagligt med hashmisbrugere og vil gerne hjælpe dem bedre i gennem deres hashmisbrug og ud af det.

Når de holder op med at indtage cannabis, får de abstinenser, og deres kognitive evner i frontallapperne er nedsat. Normalt tager det mellem 6-8 uger, før deres gifttilstand er ude af kroppen.

Så mit spørgsmål er, om der findes en kombination af vitaminer, som kunne hjælpe mine klinter bedre gennem denne fase, så de bliver hurtigere friske og kommer ud af deres tåge.

Hilsen Leif

 


 

Jeg går ud fra, at de fleste misbrugere har fået en dårlig kost med mangel på de fleste næringsstoffer, selvom hashbrugere i reglen har en meget god appetit. Ved stop går det ud over appetitten. Derfor er tilskud af en blandet vitamin-mineral-tablet af god kvalitet på sin plads.

Problemet ved ophør med hash er, at hjernen mangler cannabinoider, og de endo-cannabinoider, vi selv danner, skal have tid til at gendannes i fuldt omfang.

Der er problemer med søvnen, og her kan melatonin anbefales som en god hjælp.

Det er gavnligt med daglig motion.

Desuden er det godt at drikke nok vand, så kroppen ikke tørrer ud. Mange får hovedpine, hvor rigeligt af vand også hjælper.

Det kan suppleres med curcumin, der er rigtig godt for hjernen. C-vitamin i store mængder (indtil afføringen bliver tynd) modvirker trangen ved meget misbrug.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge

1 kommentar

 • Charlotte Ryø siger:

  Det er desuden meget vigtigt at få tilført meget store mængder B-vitamin. Al kemi og især misbrug af medicin og gadedrugs tærer på B-vitaminerne og er bl.a. med til at give “highs”. Så når man stopper, ophører den bedøvende virkning, som alle disse stoffer har, og man mærker det kraftige B-underskud som abstinenser. Så mit forslag (og erfaring med dem, jeg har hjulpet) er dagligt at indtage op til 200 mg af de kombinerede B og gerne op til 500 mg B1 i en periode på 14-30 dage. Fortsæt derefter med mindst 100 mg af alle B dagligt. B1 hjælper også på depression (sammen med D – se andetsteds her på siden). Til yderligere beroligelse kan anbefales cal-mag. God fornøjelse.
  Sunde næringsstoffer og store mængder vitaminer og mineraler er noget af det bedste mod abstinenser – og så godt med fysisk aktivitet, der orienterer personen i nuet – og masser af søvn.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *