Modermælkserstatning ved allergirisiko?

Jeg har med stor interesse læst din artikel om valg af modermælkserstatning. Jeg har en lille pige på 17 dage, som til trods for at hun får masser af ammemælk og tømmer brystet, endnu ikke har taget på. Jeg har siden en måned før fødslen spist efter netop dine anbefalinger i forhold til godt fedt og kosttilskud, for at få lidt “federe” mælk. Jeg er derfor nødt til at supplere amning med modermælkserstatning.

Det var samme situation med min nu 3-årige søn. Han fik Pepticate på grøn recept og accepterede smagen. Min pige har i de sidste 4 dage fået Nan HA.

Vi har meget allergi i min familie (høfeber, nældefeber, hudeksem etc.). Men ikke mælkeallergi.

Nu er jeg så stødt på Nan Sensilac – hvilken erstatning vil du anbefale med vores allergihistorie?

Så vidt jeg kan læse mig frem til, er Nan HA mest egnet, hvis man har mælkeallergi? Men kan ærlig talt ikke gennemskue forskellen på de to produkter?

Mange hilsener

Louise

 


 

Det er dejligt at høre, at du er opmærksom på at booste din ammemælk mest muligt. Og jeg gætter på, at du også har haft god hjælp til at kigge på din datters sutteteknik.

Husk især, at kokosolie er fantastisk til ammende!

Det er også rigtig godt, at du overvejer nøje, hvilken modermælkserstatning, som er bedst for din datter.

Nan HA er speciel, fordi komælksproteinerne er fordøjede lidt på forhånd. Det gør den mere mild for maven/fordøjelsen og dermed for immunforsvaret.

Nan Sensilac er en almindelig MME, men er tilsat mælkesyrebakterier.

Så ud fra de to vil jeg anbefale Nan HA og så selv give mælkesyrebakterier ved siden af.

Det er en rigtig god ide, at du også selv tager mælkesyrebakterier, da de gode bakterier går videre i din modermælk. Og det kan faktisk også styrke din mælkeproduktion.

Et andet interessant alternativ kunne være en modermælkserstatning lavet på gedemælk, som er nemmere at fordøje end komælk for mange. En ged har som bekendt kun en mave – en ko har fire … Du kan få en økologisk gedemælkserstatning via Amazon i England.

Hvis du har mod på at bestille hjem derfra, vil jeg faktisk anbefale dig den. Og så samtidig give mælkesyrebakterier.

God fornøjelse!

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*