Morgengrød: Boghvede- og hirsegrød med sødkartoffel og pekan-topping

Af: Trine Vesteraa, Ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

En lidt alternativ morgengrød, men smagfuld og fyldt med masser af næring, der giver mæthed hele formiddagen.

Til 1 person

Du skal bruge:

Grød:

  • ½ dl. hel boghvede
  • ½ dl. hel hirse
  • 1 spsk. hørfrø
  • ½ tsk. kanel + lidt til at drysse over
  • lidt salt
  • 1 1/4-1½ dl. vand

Topping (passer til 3-4 portioner grød):

  • 50 g. dadler
  • 100 g kogte og afkølede søde kartofler
  • 50 g kokosmælk
  • 25 g pekannødder
  • 1/4 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. æblecidereddike

Sådan gør du:

Topping:

Begynd med at sætte dadlerne i blød et par timer, med mindre du bruger meget bløde dadler. Hæld vandet fra dadlerne og lad dem dryppe godt af.

Blend herefter dadlerne i en blender eller minihakker til de er findelte. Tilsæt de søde kartofler, kokosmælk, eddike, salt og vaniljepulver og blend til du har en glat creme. Hak pekannødderne groft og rør dem i cremen.

Toppingen holder sig tre-fem dage i køleskabet.

Grød:

Sæt hel boghvede og hel hirse i blød natten over.

Om morgenen skylles boghvede og hirsen grundigt og kommes i en kasserolle med 1 1/4-1½ dl. vand, lidt salt og 1 spsk. hørfrø.

Lad grøden koge sagte i 6-7 minutter og lad herefter grøden hvile yderligere 6-7 minutter. Tilsæt kanel og smag grøden til.

Hæld grøden i en skål og kom 1-2 spsk. sødkartoffel-pekantopping ovenpå. Pynt med lidt kanel og et par ekstra pekannødder.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*