Mormors indiske suppe

Fra ‘Sund, glad og gravid’, Forlaget Aronsen

Suppe er en god måde at få flere basiske grøntsager i sig. Den velsmagende mormor-suppe er også god for blodsukkerbalancen!

Til 2 personer

Du skal bruge:

  • 300 g gulerødder
  • 50 g skalotteløg
  • 25 g frisk gurkemejerod
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. kokosolie til stegning
  • 25 g ingefær, skrællet og revet fint
  • 4 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. Herbamare
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • frisk chili (kan udelades)
  • saft af ½ lime
  • salt og peber efter smag

 

Sådan gør du:

Skræl og pil gulerødder, skalotteløg, gurkemejerod og hvidløg, og skær det hele i mindre stykker. Varm kokosolien op i en gryde, kom grønsagerne i, og svits dem, til de er gennemsigtige, men ikke har taget farve. Drys med revet ingefær, og rør rundt et øjeblik, så ingefæren bliver ristet lidt med. Tilsæt kokosmælk, vand og Herbamare. Lad suppen koge op, mens du rører. Skru derefter ned for varmen, og tilsæt krydderier og eventuelt frisk chili.

Lad suppen simre i 30 minutter under låg. Blend den med en stavblender, og smag til med limesaft og eventuelt salt og peber.

Tip: Hvis du vil blende suppen i en blender, så lad den køle af først – ellers kan dampen få låget på blenderen til at poppe op.

 

Fra bogen ‘Sund, glad og gravid’, af Lene Hansson ogChristina Hedegaard, Forlaget Aronsen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*