Naturlige midler mod hormonel akne?

Jeg har et spørgsmål omkring akne af mini-piller.

Da jeg efter ca. 8 år på p-piller, valgte at erstatte dem med mini-piller, fik jeg voldsomt hudtalg med akne på ryg, bryst, ansigt/hage og hals/nakke. Efter bare en måned stoppede jeg, da aknen generede voldsomt. Derfra stoppede jeg totalt med nogen form for hormon-prævention. Hvilket har været vidunderligt for min krop.

Efter stoppet med mini-piller gik jeg til lægen og fik fortalt, at mini-piller har en bivirkning med voldsom hudtalg og fik recept på en meget dyr antibiotika-creme af lægen, som jeg ikke ønskede at købe, da jeg mener, der er andre bedre alternativer.

Men nu sidder jeg her efter 6 måneder og døjer stadig med mange bumser især på ryggen og i mindre mængder på hals/nakke, hage og bryst.

Jeg håber, du har et råd til, hvordan jeg med naturlige midler kan få dem væk?

Den hudtriste

 


 

Mange tak for dit spørgsmål, som jeg tror, en del genkender. Indefra ville jeg vælge en periode (tre-seks måneder) med nogle hudstyrkende kosttilskud og teer.

I tre uger en kur med nogle dråber, der hedder Agnus Castus fra Naturdrogeriet. 40 dråber fra morgenstunden – bare i et lille glas vand. Meget hormonbalancerende. Derefter ville jeg fortsætte med kapsler, der hedder Hudpleje – også fra Naturdrogeriet, den dosis, der står anbefalet på bøtten og sammen med det fedtsyrer som EPA GLA+ fra Biosym eller All Omega fra Solaray og også her den højeste dosis, der står på bøtten.

Hvis du ikke allerede tager en multivitamin, ville jeg foreslå, at det skulle med her, fordi du derigennem får alle de gode hudvitaminer som A- og B-vitaminer plus mineraler som zink og silicium, der også har stor betydning for huden. Skriv gerne ned eller tag billeder en gang om måneden, så du kan følge fremskridtene – det er en belønning i sig selv, synes jeg.

Af teer ville jeg vælge mellem forskellige, men gerne indeholdende mælkebøtte. Også gerne grøn te og roiboos-te. De hører med i vandregnskabet, men gerne i alt ca. to liter om dagen (vand og te i alt) for at få affaldsstofferne med ud.

Udefra vil man normalt sige, at man ikke skal peele, fordi det spreder bakterierne. Det siger jeg også her, med undtagelse af svampene fra Konjac (de originale med fransk ler i også). Det er nemlig en blid peeling, hvor du skal vælge den sorte til kroppen. Den er god til uren hud og akne på kroppen, da det aktive kul virker helende og dræber bakterier i huden. Findes også til ansigtet, men som jeg forstår din hudtilstand nu, ville jeg nok anbefale den grønne til kombineret hud eller den hvide til sart hud i ansigtet. De tilfører også mineraler, der styrker huden.

Grovere peeling anbefales det at holde sig fra, så længe der stadig er betændelse i huden. Om natten ville jeg duppe huden med ren hybenkerne-olie, der er ophelende og olie-balancerende, eller med Tamano-olie fra Skinfood.dk, der er bakteriehæmmende også. Hudplejeserien DadoSens’ PureDerm-serien er særligt udviklet til uren hud og akne hud. Det særlige er her, at der er fokus på at beholde fugten i huden samtidig med at bakterier fjernes, og olien i huden balanceres. Der findes både rens, skintonic, gel, creme og maske i serien. Det ville du kunne bruge både i ansigt og på ryg og bryst. Det er det tyske øko-firma Annemarie Børlind, der har udviklet denne serie til hud med ekstra behov.

Når huden atter er i balance, vil du igen kunne orientere dig bredere ud i valg af cremer.

Håber dette kan bringe dig videre.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

1 kommentar

  • Gitte Sørensen siger:

    Jeg har lige læst dine gode råd mod acne, er dog lidt i tvivl om midlet Agnus Castus, da jeg også har læst du anbefaler den i homøopatisk Agnua castus comp.? Er det afhængig af årsagen om det skal være homøopatisk eller ren urt? Venligst Gitte

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *