Naturmidler mod akne?

Min søn på 21 år lider af akne og er over en længere periode blevet behandlet med mange midler, antibiotika + A-vitamin-kur + diverse hudrensende midler. However, når han trapper ned og stopper helt med den skrappe A-vitamin-kur, så kommer aknen stille og roligt retur. Meget generende.

Jeg læste om Urtepencil mod acne. Er det en mulighed, du har erfaring med?
Desuden nævnes Prinox og Silica tabletter.

Min søn har Morbus Crohn, der er meget velreguleret, han bruger ikke mælkeprodukter, hvidt sukker og hvidt mel (hvede).

Venlig hilsen

Lisbet Munch

 


 

Tak for mailen. A-vitamin er ok i kortere tid og moderate mængder, men modvirker D3-vitamin, der er vigtigt for immunsystemet og mange andre ting. Han har formentlig fået det meget skrappe middel Roaccutan, der kan have voldsomme psykiske bivirkninger. Jeg fraråder det. Det er forbudt i mange lande.

Det er godt, at han undgår hvede (ikke kun det hvide mel) og mælk. De er heller ikke gode for hans Crohn.

Han bør tage tilskud af zink og selen, f.eks. som Bio-Selen + Zink, 2 tabl. aften. Desuden D3-vitamin, mindst 100 mikrogram dagligt til et fedtholdigt hovedmåltid.

Han bør også prøve med MSM, 2 gram 2 gange dagligt. Kan købes fra England på www.gaya-nutrition.com eller fra Sverige (Golden Health i Malmø. Dansk telf. 4052 4015).

Til huden kan jeg anbefale Acnocreme, Silicol Skin eller Propolis creme.

Kosten har en meget stor betynding, så jeg kan anbefale, at han konsulterer en ernæringsterapeut. I kan finde en på www.detforening.dk eller en diætist.

Silica er også godt for maven. Prinox er et beroligende middel af benzodiazepintype (alprazolam), så det vil jeg meget fraråde. Men du har nok stavet det forkert.

Urte-Pensil er en mulighed, da det er godt mod lettere infektioner.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*