Råd mod tørre fingre med revner?

Jeg har snart prøvet alverdens råd af cremer og olier til mine fingre i de sidste 4 – 5 år … Der er meget tørt i plamager – dvs. i øjeblikket er det en fingerspids og begge tommelfingre.

De er tørre, ‘svampede’ og med meget dybe og smertefulde revner.

Jeg har bl.a. i tre uger ligget om natten med mandelolie og handsker og i tre uger med kokosolie og handsker. Så er de fine, indtil jeg igen vasker hænder/lægger tøj sammen osv.

Nu er jeg begyndt at tænke på, om det er indefra, jeg skal gøre noget? Lægen vil give mig creme med binyrebarkhormon, det har jeg takket nej til, da jeg ikke tror på, det er sundt for kroppen. Håber du har det råd, jeg har ventet på.

Den fingerfølsomme

 


 

Jeg forstår bare godt din frustration, for det kan faktisk være utroligt pinefuldt. Der er flere ting, der er værd at forsøge.

Først og fremmest er kisel/silicium meget effektivt ved revner i fingre og meget tørre hænder og pletter. Spisekisel fra Naturdrogeriet er pulver, som skal røres op, det er billigt og kan være til stor hjælp.

Suppler gerne med kæmpenatlysolie indefra evt. i kombination med andre olier – to spsk om dagen – og find meget gerne en håndcreme med kæmpenatlysolie i også. Kneipp har en, Lavera har en, Dado Sens Hand Repair er også god.

Kommer du ikke helt i mål vil Quartz fra Allergica kunne være til hjælp, men trap langsomt op, da der kan ske en udrensning, der giver midlertidig opblusning, Tal meget gerne med din lokale helsekost om det. Der vil du også kunne spørge til Immiflex, der er en stor støtte til immunforsvaret generelt.

Rigtig meget held og lykke!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

2 kommentarer

 • Niels Christensen siger:

  Ren, naturlig vitamin E, som man presser ud af vitamin E kapsler og smører på huden, er ofte effektivt.

 • Helle Drachmann siger:

  Jeg døjede selv med eksem på fingre og hænder i mange år men er heldigvis sluppet af med det. Min erfaring er, at det kommer i perioder med for lidt søvn, for meget sukker, stress og kaffe. Specielt er stress og sukker en skidt faktor.
  Hormonsalve kan være godt i en kort periode for at stabilisere huden, så man slipper for svie og kløe. Og masser af god fedtcreme fra apoteket. Mvh Helle

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *