Regnbuesalat med havtorn-mangodressing

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Der er knald på farverne, så denne regnbuesalat lever op til sit navn – og så er den fyldt med næring fra forskellige kilder – ikke mindst superfooden havtorn.

Til 4-5 personer

Du skal bruge:

Salat:

  • 300 g. rødkål eller lilla spidskål
  • 50 g. valnødder
  • 75 g. friske blåbær
  • 1 stor avokado eller 2 små
  • 2 snackpeberfrugter
  • 1 potte basilikum

Dressing:

  • 50 g. havtorn, friske eller fra frost
  • 100 g. mango
  • skræl af ½ lime
  • frisk chili efter smag

Sådan gør du:

Salat:

Riv rødkålen helt fint på et mandolinjern eller skær det i meget tynde strimler med en kniv. Peberfrugterne skæres i tynde stænger og avokadoen i mindre tern.

Skyl blåbærrene og lad dem dryppe af i en sigte og bræk valnødderne i grove stykker. Basilikumbladene skylles og duppes forsigtigt tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle inden de hakkes groft.

Bland forsigtigt alle ingredienserne til salaten og server dressingen til.

Dressing:

Tø havtornbærrerne op, hvis du bruger frosne. Skær mangoen i grove tern og riv limeskrællen. Kom de tre ingredienser i en minihakker eller lignende og blend til du har en jævn dressing. Hak chilien helt fint og rør den i dressingen.

Stil dressingen på køl til salaten skal serveres.

 

Bonusinfo: Undlad at komme chili i dressingen, og du har en lækker og frisk puré til at komme oven på yoghurt eller grød.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*