Annonce

Rødbedekage

15 januar 2016

Denne kage er lavet blandt andet på revne rødbeder, og den smager fantastisk. De skønne rødbeder tilfører sødme og fylde til kagen, som varmt kan anbefales.

Du skal bruge:

50 g jomfrukokosolie

50 g kokossukker

2 æg

75 g mørk chokolade 70%

2 store rødbeder

50 g mandler

50 g rismel

2 tsk bagepulver

3 spsk kakaopulver

1 tsk ren vanillepulver

1 spsk stærk kaffe

1 knsp salt

Pynt:

Kokosmel

Rødbedesaft

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern og smelt chokoladen over vandbad. Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og æg sammen til en luftig masse.

Blend mandlerne til mel og vend de øvrige ingredienser i dejen med en spatel. Smør en springform, hæld dejen i og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt.

Lad rødbedekagen køle af og pynt derefter med den topping, du ønsker. Denne kage er pyntet med kokosmel rørt op med lidt rødbedesaft. Du kan også pynte med flormelis rørt op med rødbedesaft eller servere kagen med creme fraiche, is eller andet.

 

Fra bogen ‘Mad – kunsten at spise godt og leve sundt’ af Anette Harbech Olesen

En hyldest til den gode mad af de bedste råvarer lavet med lækre billeder, tykt bogbind og skøn hørryg.

Det er let at gennemskue, hvad der er glutenfrit, mælkefrit og vegetarisk i bogen – og du kan sagtens lave mad uden de ingredienser, som flere og flere undgår.

Se mere, find flere opskrifter og inspiration på madforlivet.com

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*