Rødbedesalat med quinoa og feta

Af: Nadia Mathiasen / Foto: Chris Tonnesen fra bøgen 'Kødfri mandag'

Det her er en mættende vinter-rødbedesalat. Hvis du har lyst, kan du sagtens erstatte fetaen med gedeost.

Du skal bruge:

  • 6 mellemstore rødbeder
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • ¼ rødkål
  • ½ rødløg
  • 1 citron
  • Olivenolie
  • ½ granatæble
  • 100 g feta
  • Urter til pynt, f.eks. rød syre
  • Salt, peber

 

Sådan gør du:

Rens rødbederne, og kog dem møre i vand. Afkøl dem, pil skrællen af, og skær dem i både. Skyl quinoaen grundigt, og kog den i letsaltet vand i 15-20 minutter uden låg. Hæld vandet fra, og afkøl.

Snit rødkålen og rødløget, og bland begge dele med rødbederne og quinoaen.

Lav en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber, og vend den i salaten. Hæld det hele i en stor skål, og top med granatæblekerner, feta i tern og urter.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*