Skal jeg skifte mellem probiotika?

Jeg håber, du kan vejlede mig i, hvilken slags probiotika, som jeg skal vælge.

Jeg har før taget NSD W-8 control i seks måneder og fik at vide, at man skulle skifte til et andet mærke efterfølgende. Er det korrekt?

Hvilket mærke, vil du mene, passer til mig, da jeg har PCOS, kæmper med de ekstra kilo, ofte døjer med luft i maven og vekslende afføring?

(jeg spiser efter Sense-princippet, så mener ikke min kost kan blive meget bedre).

På forhånd tak for din hjælp.

Mvh

Helene

 


 

Jeg kan ikke se noget problem i, at du fortsætter med NDS W8, hvis du har haft god effekt af den. Men da du døjer med luft i maven og vekslende afføring, kan det tyde på, at du har nogle ubalancer i din tarmflora. Det kan være en overvækst af svamp, og skulle det være tilfældet, vil jeg anbefale dig enten NDS Classic eller NDS S-60. Du kan sagtens veksle mellem de forskellige.

Det kan være, du har brug for urteprodukter som f.eks. hvidløg, oregano eller olivenblad som sammen med probiotika kan skabe balance mellem gode og dårlige bakterier i tarmen. Fødevarer man ikke tåler, kan også skabe uro i fordøjelsen. Derfor kan det være en hjælp at konsultere en kostvejleder eller ernæringsterapeut for at finde en løsning.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

2 kommentarer

 • Kirsten Poulsen siger:

  Hvad er NDS Classic eller NDS S-60 for ikke at sige NDS W8????? Er det probiotica eller et svampemiddel eller …. Håber da at en eller anden vil svare her på det.

  • Malene Tonnung siger:

   Kære Kirsten
   Det er navnet på forskellige mælkesyrebakterie-produkter. Du finder dem i helsekostbutikker, og her ved de, hvad det er ;-). Red.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *