Skal min aktive datter have tilskud? 

Min snart 4-årige datter indtager en halv tsk fiskeolie omega-3 Mini (Nordic Naturals) inden aftensmad hver dag. Er det vigtigt for hende at få supplerende vitamin som ekstra kosttilskud ?

Hun er en aktiv og livlig børnehavepige.

Hilsen Tine

 


Kosttilskud er en god måde at optimere sit barns sundhed, fordi man på en nem måde kan give kroppen netop de stoffer, som den har brug for til at fungere optimalt.

Basis er selvfølgelig en sund og varieret kost, men det er meget svært at spise sig til de optimale mængder af vitaminer, mineraler m.m.

Omega 3-fedtsyrer fra fisk er meget vigtige for alle – ikke mindst for børn. De har bla. betydning for hjernen, nervesystemet, søvnen, immunforsvaret, huden, øjnene og meget mere. Et tilskud af en god fiskeolie som Nordic Naturals er derfor en rigtig god ide.

Det er dejligt at høre, at din datter er aktiv og livlig. Det lyder, som om hun trives godt.

Jeg har et par forslag til, hvad I kunne supplere yderligere med. Jeg anbefaler en form for ”basis-pakke” til alle børn – netop fordi jeg synes, det giver god mening at gå efter at give barnets krop de bedste betingelser for et sundt og langt liv.

En basis-pakke består af en god multivitamin/mineral. Den skal være letoptagelig og med gode doser. Et forslag kunne være Omnimini.

Derudover anbefaler jeg ekstra tilskud af D-vitamin, som er så uhyre vigtig for knogler, immunforsvar, humør mm. Vi får slet ikke D-vitamin nok fra solens stråler her i Danmark, og rigtigt mange mangler D-vitamin. Jeg anbefaler ca. 25 mcg daglig D-vitamin i alt til børn (efter det amerikanske Vitamin D-council). Du kan evt. bruge de almindelige børnedråber til at supplere op med.

Jeg anbefaler også, at man giver et tilskud af mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er så vigtigt for fordøjelsens funktion og balance – i fordøjelsen sidder ca 70 pct. af immunforsvaret. Fordi vi lever så ”sterilt” i dag, er vi i høj grad i underskud af de gode bakterier.

Hvis barnet er 100 pct. sund og kun syg nogle enkelte gange i løbet af året og heller ikke døjer med allergi, eksem eller problemer med fordøjelsen, så kan man give mælkesyrebakterier et par gange om ugen – eller et par kure om året. Og ellers skal det gives hver dag. Mælkesyrebakterier findes til børn som f.eks. dråber, tyggetabletter eller pulver.

Og så er fiskeolien også en del af basispakken, men den har I jo helt styr på. Med denne basis-pakke giver du din datter et rigtigt godt udgangspunkt for et sundt liv.

Med kærlig hilsen

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*