Smags- og lugtesans forsvandt under influenza?

Er der noget, jeg kan gøre? Min læge vil ikke undersøge mig nærmere.

22. juni 2022

Jeg havde i foråret en uges voldsom influenza, det kan evt. have været enten en lungebetændelse eller halsbetændelse, men fik det aldrig undersøgt, da jeg helst undgår at rende unødigt til lægen.

I den forbindelse mistede jeg, som så mange andre når de er syge, min smagssans og lugtesans. Men problemet er så, at ingen af de to sanser er kommet tilbage nu godt og vel 10 uger efter, jeg kan ind imellem smage sødt, surt og salt og bittert, men spiser jeg f.eks. et jordbær, så kan jeg smage det søde og det syrlige, men ikke selve jordbærsmagen, og lige sådan med kaffe, der kan jeg smage det bitre, men ikke selve kaffesmagen.

Er der noget, jeg kan gøre, min læge vil ikke undersøge mig nærmere, men siger blot, at han aldrig har hørt om, at det skulle forsvinde og aldrig komme tilbage, så jeg skal bare have tålmodighed.

Da jeg arbejder som kok, er min smagsans og lugtesans mine vigtigste arbejdsredskaber, så er snart desperat.

Med venlig hilsen

Den utålmodige, snart desperate


Ja, det er vist ikke sådan lige til at svare på, men jeg vil sige, at jeg er stødt på det tidligere. Sommetider er det, fordi folks slimhinde i næsen har taget skade af f.eks. næsespray. Det er næsten den forklaring, jeg oftest hører.

Jeg har oplevet et par gange, at folk med parasitter i tarmen får et problem med lugtesansen – eller efter penicillinkure. Her er der god hjælp at hente hos en dygtig biopat.

Jeg tænker, det vil være en god ide at søge hjælp derfra, det vil nok være godt at se, om der skulle være mangler af vitaminer, mineraler osv.

Mange hilsner fra

Catrine Marcussen, akupunktør

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.