Annonce

Soja-smøreost med krydderurter

07 februar 2013

Mangler du et alternativ som pålæg til bollerne? Så prøv denne spændende smøreost.

 

Du skal bruge:

250 ml. sojafløde

½ tsk. agar agar

2-3 tsk. vand

½ tsk. olivenolie

salt og frisk kværnet peber

¼ bundt purløg

¼ bundt dild

Sådan gør du:

Vask og tør krydderurterne og hak dem fint. Kom sojafløden i en tykbundet gryde og varm forsigtigt op. Rør imens agar agar sammen med vandet og rør det i fløden. Lad fløden koge sagte i ca. 2 minutter, til den begynder at tykne lidt. Hæld fløden i en skål og lad den køle helt af. Herefter kommes olivenolie og krydderurter i, og det hele piskes sammen med håndmixeren, så osten får jævn konsistens. Smages til med salt og peber.

Holder sig et par dage i køleskabet.

 

Flere tips og svar fra Trine
Trine Vesteraa er kostvejleder og har lavet opskrifterne på de næste sider. Trine er en af vores nye brevkasseskribenter på Naturli, hvilket betyder, at du fremover kan spørge hende om alt muligt vedrørende kost på naturli.dk/sporgtrine.

 

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*