Sojapasta vendt i cremet champignon-spinatsauce

Let og lækker vegetarisk pastaret uden komælk eller gluten.

Til 4 personer

 

Du skal bruge:

500 g champignon

2 løg

3 fed hvidløg

200 g frossen spinat

1 bundt persille

et lille stykke frisk chili

2 tsk. citronsaft og citronskal

salt og peber

¼ tsk. stødt muskatnød

300 ml. sojafløde

kokosolie til stegning

1 strøgen tsk. arrowroot rørt op i 2 tsk. koldt vand

150 g sojapasta

Sådan gør du:

Tø spinaten op og vrid den fri for væde. Rengør champignon og skær dem i tynde skiver. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Chilien hakkes også fint. Persillen vaskes grundigt, tørres og hakkes.

Svits champignonerne til næsten al væden er fordampet og tilsæt citronsaft- og skal. Tilsæt løg, chili, hvidløg og spinat og svits det hele til løgene er møre. Tilsæt fløden og vend det hele sammen. Kom den oprørte arrowroot i og lad retten koge ganske sagte til fløden er kogt lidt ind og er blevet cremet. Smag til med salt, muskatnød og frisk kværnet peber.

Mens saucen tilberedes koges pastaen efter pakkens anvisning. Lad pastaen dryppe af og vend den med champignonsaucen. Serveres på en bund af rucolasalat og toppes med at stort drys hakket persille.

 

Flere tips og svar fra Trine

Trine Vesteraa er kostvejleder og har lavet opskrifterne på de næste sider. Trine er en af vores nye brevkasseskribenter på Naturli, hvilket betyder, at du fremover kan spørge hende om alt muligt vedrørende kost på naturli.dk/sporgtrine.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*