Svamp i munden bliver bare ved

Jeg vil høre om du har et godt råd mod svamp i munden?

Det er mig selv, der har det, og jeg kan ikke slippe af med det. Jeg har både fået Fluconazol og Brentan-mundhulegel, men det bliver bare ved. Jeg har fået målt mit blodsukker ved læge, og det så fint ud (5,1).

Jeg er ikke sikker på, hvorfor jeg har fået det, men stress er en mulighed?

Jeg har fire små børn og ammer den mindste på 1,5 år og synes ikke, jeg spiser overdrevet meget sukker, sover for lidt, og er desuden atopiker.

Jeg håber, du har et godt råd.

Mvh

Christine

 


 

 

Svampe lever helt naturligt på vores hud og slimhinder. Men nogle gange sker der noget, der får balancen til at svinge, så svampene vokser for meget.

Det er rigtig godt, at du allerede er i gang med at overveje, hvad mon årsagen kan være. Stress er helt bestemt en faktor, der betyder noget for immunforsvaret og hele kroppens balance. Derfor ser man også, at der er større risiko for svampeovervækst i stressede perioder.

Hvis det er svært at overskue, hvordan du skal få stressniveauet ned, så start bare med at bruge din vejrtrækning. Fem dybe og rolige vejrtrækninger tre gange om dagen er en vigtig og god start.

Ligesom stress er mangel på søvn også en modspiller. Jeg forstår i høj grad godt, at du er udfordret på søvn med fire små børn. Så det er jo nok et vilkår lige nu. Prøv at få mest mulig ud af din søvn ved at sove i komplet mørke. Tag et godt tilskud af en god kvalitets fiskeolie og smør dig ind i magnesiumolie/spray inden sengetid. Prøv selvfølgelig også at få hvilet dig i løbet af dagen.

Svampe elsker sukker, så det er rigtig godt, at du er opmærksom på at nedsætte mængden mest muligt. Det gælder jo også for de fødevarer, der omdannes hurtigt i kroppen til sukker – altså mælk, hvidt mel, ris og pasta. Og ikke mindst saft, kage, frugtjuice o.lign.

Når man er atopiker, så siger det noget om, at immunforsvaret er ude af balance – hvilket igen gør overvækst af svampe til en risiko. For at få immunforsvaret og kroppen i balance vil jeg varmt anbefale dig at tage et tilskud af mælkesyrebakterier. De gavnlige mælkesyrebakterier kan i sig selv også være med til at tage pladsen op, så svampen ikke kan få fodfæste.

www.probiocare kan du købe en tandbørsterens, som hjælper tandbørstningen med at skabe en god og sund flora i munden. Derudover er det en god idé at tage mælkesyrebakterier som tilskud. Tænk også på at få en god multivitamin og nok D-vitamin.

Typisk har atopikere også nogle udfordringer i forhold til bestemte fødevarer, men start med at fylde de gode ting i kroppen og se så, om det kan skabe balance.

Ellers må du i gang med at se på, om der skulle være noget, som du ikke tåler så godt.

Til slut vil jeg lige nævne, at kokosolie har en svampehæmmende effekt. Brug det gerne i maden.

God bedring!

Med kærlig hilsen

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

 • Ida siger:

  Jeg har rigtig god erfaring med indtagelse af kokosolie, 1-2 STORE teskefuld (svare nok i ml. til 1 spsk.) om dagen.
  Bare ned med det (evt i kaffe/te/mad).
  Her har det har taget livet af en ellers ret voldsom, og mangeårig, svampeovervækst i huden.!

  Samt med dagligt at skylle mund i kokosolie, gerne op til 15 minutter.
  Prøv at Google ‘oil pulling’.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *