Svimmelhed af at rejse og lægge sig?

Min mand oplever en voldsom svimmelhed, når han lægger sig ned eller rejser sig fra liggende stilling. Vi har hørt, at det kan være et tegn på underskud i visse mineraler. Vi lever meget sundt og får tilskud af de gængse vitaminer og mineraler.

Min mand er ikke ryger og drikker vin meget moderat.

Har I et bud på, hvad det er og hvad vi kan gøre ved problemet?

Med venlig hilsen fra en trofast læser

Dorthe 

 


 

Svimmelhed kan virkelig have mange årsager. Men da det kommer, når din mand rejser/lægger sig, er mit umiddelbare bud, at det er de små øre-sten, der ligger forkert.

Det kan også være ørevoks, der blokerer og er årsag til svimmelheden. I begge tilfælde må en ørelæge ind over.

Jeg tænker, at hvis det skulle skyldes mangel på vitamin/mineral, så skulle han være svimmel hele tiden og ikke kun, når han lægger/rejser sig.

Men hvis det er jeres klare fornemmelse, at det kunne have med vitamin/mineralbalancen at gøre, vil jeg anbefale, at I opsøger en biopat, der kan teste om, der er mangler. Et er at spise sundt, et andet er, hvad man optager.

I skal selvfølgelig også overveje, om svimmelheden kan være bivirkning fra medicin.

Er der spændinger i muskler omkring nakke og hals?

Endelig tænker jeg, om det kan stamme fra hans øjenmuskulatur, der ikke arbejder korrekt sammen? Så kommer de to billeder, der dannes af hhv højre og venstre øje ikke til at ligge lige ovenpå hinanden, og det skal hjernen så kompensere for.

I fransk øreakupunktur, kaldet auriculoterapi, arbejder man med at få øjenmusklerne til at samarbejde igen via øreakupunktur. Her kan man også arbejde med det indre øre, som vil være relevant.

Jeg håber I fik lidt inspiration her til at gå videre.

Mange venlige hilsner

Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

2 kommentarer

 • Torben Simonsen siger:

  Hej Dorthe, Svimmelhed kan også komme når man f.eks. er “ude af balance” med sig selv,…. dvs. laver det forkerte i forhold til hvad man inderst inde ønsker at lave, (man vælger at overhører sit højere selv) det kan være man er i det forkerte job, eller sammen med den forkerte partener/venner, som man forsøger at fortælle sig er den/de rigtige for en, det kan skabe så meget ubalance at man bliver svimmel, og faktisk så meget at man f.eks. kører midt på vejen, “banker” foden ind i ting, taber forskellige ting, eller at man får kortvarigt sløret syn, ALT sammen fordi kroppen og psyken er ude af balance med hinanden. Problemet kan afhjælpes ved bla. at lytte til sin indre stemme, samt få healing så kroppens fysiske og psykiske del, kan blive samlet igen. ( JA det lyder vildt, men det er sådan kroppen arbejder.) De bedste tanker herfra. (Nythelbred.dk)

 • Marianne Krogh siger:

  Det kunne måske også være galt med blodsukkeret. Lidt honning el. et lille stykke banan kan måske hjælpe.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *