Uren hud af diabetes?

Jeg er 28 år og har haft diabetes (type 1) siden barnsben. Jeg dyrker meget motion – både styrke og konditionstræning – og lever generelt meget sundt. Jeg renser også min hud dagligt.

Jeg har igennem hele min ungdom haft en smule bumser og slår også lidt ud i stressede perioder, men nu er jeg pludselig begyndt at få ret meget udslæt på kæbelinjen (det har stået på i hvert fald 2 måneder).

Jeg har hørt, at diabetes kan være skyld i uren hud, men jeg synes ikke, at der har været nogen ændringer i denne.

Jeg håber, at du kan hjælpe mig med, hvad jeg eventuelt kan prøve.

På forhånd tak.

Diabetikeren


 

Mange tak dit spørgsmål. Naturligvis kan din diabetes spille ind også i forhold til uren hud, men i dette tilfælde er det ikke sikkert.

Kæbelinjen hører til det hormonelle område, så måske du kan tænke over, om der har været nogle forandringer i din cyklus, om du er startet på eller stoppet med p-piller eller lignende.

Generelt er det godt at spise olier og få de gode fedtsyrer, der er med til at transportere hormonerne rundt i kroppen.

Det kunne også i en periode være værd at overveje et ekstra zink og B-vitamin-tilskud. Det kunne være Bertelsens Silica Extra, der har agerpadderokke, zink, B-vitaminer og A-vitaminer, der alle er gode for huden (samt hår, negle og generelt).

Udefra foreslår jeg at fortsætte med at bruge en mild rens, derefter en ph-balancerende skintonic og så f.eks. Urtegårdens C-vitamin Creme med Dueurt, Bergamot, Eucalytus mm. som har en balancerende effekt på olieproduktionen i huden. Det kunne også være Dr. Hauschkas Melissa dagcreme.

Pøj pøj og vend gerne tilbage, hvis du ikke synes, der er bedring efter en til to måneder.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, naturopath og skønhedsvejleder

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*